frankrijk

Fly & Drive Frankrijk

Frankrijk is een geliefd en zeer divers land. Omdat de drukte met de auto steeds verder toeneemt, wordt Frankrijk steeds populairder als bestemming voor een fly & drive vakantie. Frankrijk heeft alles wat je maar kunt wensen. Grote steden, mooie stranden, hoge bergen en rustige dorpjes. Daarnaast worden de wegen goed onderhouden en wonen er vriendelijke mensen. In Frankrijk kom je even helemaal tot rust.

Gebieden in Frankrijk

Frankrijk is van oudsher een erg divers land en daarom ideaal voor een fly & drive vakantie. Dankzij de verschillende gebieden die het land rijk is, is er voor alle leeftijden wat te beleven. Maak een actieve bergwandeling in de Alpen of drink ontspannen een drankje in de Dordogne.

frankrijk-parijs

Noord-Frankrijk

Het noorden van Frankrijk grenst aan België en wordt gesymboliseerd door Parijs. Vanuit deze prachtige hoofdstad rijd je gemakkelijk met je huurauto verder naar andere bekende gebieden in Noord-Frankrijk zoals Normandië, Bretagne en Champagne.

Centraal-Frankrijk

Het middelste deel van Frankrijk wordt gekenmerkt door het Centraal-Massief. Dit gebied wordt overheerst door eeuwenoude bergen en plateaus. Ook zijn er veel mooie Franse dorpjes te vinden en natuurlijk de stad Lyon. Het gebied is het beste te verkennen met een huurauto.

frankrijk-marseille

Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk is zeer geliefd onder vakantiegangers vanwege het lekkere weer en de gezellige sfeer. Daarnaast zijn er vele sportieve activiteiten mogelijk. Het gebied leent zich uitstekend voor een fly & drive vakantie. Gebieden en steden die je onder andere kan bezoeken zijn de Franse Alpen, Marseille, Bordeaux en de Pyreneeën.

Corsica

Het grootste eiland van Frankrijk is Corsica. Corsica wordt ook wel Frankrijk in het klein genoemd en is een zeer divers eiland. Van bergen tot strand: alle ingrediënten voor een fly & drive vakantie zijn hier in overvloed te vinden.

Toerisme

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming. Het is daarom belangrijk om je reis van tevoren goed te plannen en verblijfplaatsen van tevoren al te boeken. Hiermee voorkom je onverwachte problemen tijdens je vakantie.

Klimaat

Frankrijk kent meerdere klimaten. In het noorden heerst een gematigd zeeklimaat, dat betekent dat er frisse zomers zijn en gematigde winters. In het zuiden heerst een zacht Mediterraans klimaat. Dit betekent dat er sprake is van warme zomers en zachte winters.