cyprus

Fly & Drive Cyprus

Het in de Middellandse Zee gelegen Cyprus staat bekend als geboorteplaats van de Griekse godin Aphrodite, de godin van de schoonheid en liefde. Dit eiland, dat een bewogen geschiedenis kent, heeft zowel Europese als Oosterse invloeden, prachtige landschappen en hippe steden met fijne stranden. Daarnaast zijn de wegen van Cyprus meer dan in orde, waardoor het land als opkomende bestemming voor fly & drive vakanties als een diverse fly & drive wordt gezien.

Rondreis fly & drive Cyprus

Reisroute_Cyprus

Onze reis op Cyprus begint op het zuidelijk gelegen Griekse deel van het eiland. Na een comfortabele vlucht van ongeveer 3,5 uur vanaf Dusseldorf International Airport komen we aan in Paphos. Paphos is een havenstad en telt ongeveer 33.000 inwoners. We parkeren onze huurauto aan de kust en wandelen vervolgens via de oude haven richting het imposante kasteel van de stad. Dit Byzantijnse kasteel ligt aan de kust en wordt volledig omringd door water. We nemen een kijkje in het kasteel, maken mooie foto’s en rijden vervolgens door naar de Koningsgraven. Na deze ruïnes bezocht te hebben, zetten we onze fly & drive vakantie voort richting Limasol.

Cyprus rotsWe rijden over een prachtige kustweg langs de stranden en kliffen richting de stad Limasol. Onderweg maken we een tussenstop bij de Rots van Aphrodite. De legende gaat dat Aphrodite op deze rots is geboren uit de golven van de zee. Het is hier ook mogelijk om een duik in zee te nemen bij het ernaast gelegen strand.

Wanneer we verder richting het oosten rijden, zien we al snel Limasol aan de horizon verschijnen. Ook deze stad ligt aan de Middellandse Zee en kent een bewogen geschiedenis. Dit is terug te zien in het hedendaagse leven. In Limasol zijn invloeden te vinden vanuit zowel het oosten als het westen. Dit resulteert in een ontspannen sfeer en gezellige straatjes. We maken een wandeling en bezoeken het oude kasteel van de stad.

Larnaca

Na mooie foto’s te hebben gemaakt, is het alweer tijd om door te rijden naar de volgende bestemming van onze fly & drive vakantie. Na een klein uurtje rijden komen we aan in Larnaca. Larnaca is een zonnig oord bij uitstek. We installeren ons in één van de vele hotels en rijden vervolgens richting het mooie strand. We wandelen over de imposante promenade en nemen een duik in het heldere water.

Protaras

Wanneer we uitgekeken zijn en hebben gezwommen, rijden we verder richting het noorden van het eiland. Dit gedeelte is Turks, hoewel dit niet als zodanig wordt erkend. Na een grenscontrole rijden we verder naar Protaras. Protaras is net als Larnaca een strandbestemming. Er zijn hier prachtige baaien met azuurblauw water. We leggen onze handdoeken op het strand en komen heerlijk tot rust in dit exotische oord. Na onze boeken uit te hebben gelezen rijden we via de kust verder naar Famagusta.

Famagusta wordt gezien als de hoofdstad van het Turkse gedeelte van Cyprus. De stad ligt aan zee en er heerst een exotische sfeer. De straten van Famagusta zijn erg gezellig en je kan er heerlijk eten en drinken. We wandelen door het mooie centrum van de stad en bekijken de vergane glorie (op afstand) van de wijk Varosha. Ooit was dit een belangrijk vakantieoord, maar tegenwoordig is het een verlaten stuk niemandsland.

We rijden terug het binnenland in naar het centrale gedeelte van Cyprus. Al snel komen we aan in de hoofdstad van het eiland: Nicosia. Nicosia staat bekend als de verdeelde hoofdstad van Cyprus. De grens tussen het Griekse en het Turkse deel loopt dwars door de stad heen. Er is sprake van een zogenaamde strook niemandsland. We nemen een kijkje op het gebied dat wettelijk gezien aan niemand toebehoort. We wandelen verder en shoppen in de gemengde Grieks-Turkse winkeltjes en kraampjes.

Kyrenia

Na de stad Nicosia is het alweer tijd om door te rijden naar de laatste bestemming van onze fly & drive vakantie op Cyprus. We rijden richting het noorden en komen vrij snel aan in de havenplaats Kyrenia. In deze Turkse plaats komen we heerlijk tot rust. De plaats ligt middel in een bosachtig gebied waar zowel loof- als dennenbomen voorkomen, erg speciaal dus. We bezoeken het oude kasteel van de stad, wandelen langs de haven en drinken ‘s avonds een heerlijk drankje op een gezellig Cypriotisch terrasje. Een mooie afsluiter van onze onbezorgde fly & drive vakantie op dit wonderbaarlijke eiland.

Bezienswaardigheden fly & drive Cyprus

  • Kasteel van Paphos
  • Rots van Aphrodite
  • Kasteel Kyrenia

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: