Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » Vakantie naar de Florida Keys

Vakantie naar de Florida Keys

Ben je op zoek naar een bestemming voor je volgende vakantie? Heb je ooit overwogen om naar de Florida Keys te gaan? De Florida Keys zijn een reeks eilanden die zich uitstrekken van Key Largo tot Key West, gelegen in het zuiden van Florida. Elk eiland heeft zijn eigen charme en unieke activiteiten. In deze blog ga ik je alles vertellen over het vieren van een vakantie op de Florida Keys, van het plannen van je Florida rondreis tot het ontdekken van de beste activiteiten en bezienswaardigheden.

Laten we beginnen met het plannen van je reis. Er zijn verschillende manieren om naar de Florida Keys te reizen, afhankelijk van waar je vandaan komt. Als je van buiten Florida komt, is vliegen naar de luchthaven van Miami of Fort Lauderdale de meest gebruikelijke optie. Vanaf daar kun je een huurauto pakken en naar de Florida Keys rijden, die op ongeveer een uur rijden van Miami liggen. Als je vanuit het noorden van Florida komt, kun je ook overwegen om te rijden. Een andere optie is om een ​​boot te nemen vanuit het vasteland naar de Florida Keys, hoewel dit niet de meest gebruikelijke manier van reizen is.

Nu je weet hoe je naar de Florida Keys kunt reizen, is het belangrijk om te weten wanneer je moet gaan. Het weer op de Florida Keys is over het algemeen het hele jaar door warm en zonnig, maar er zijn bepaalde tijden van het jaar die beter zijn om te bezoeken dan andere. De beste tijd om de Florida Keys te bezoeken is tussen december en mei, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de kans op regen het laagst is.


Droom weg tijdens een Florida Keys vakantie
Droom weg tijdens een Florida Keys vakantie

Eenmaal aangekomen op de Florida Keys zijn er veel activiteiten en attracties om te ontdekken. Het is aan te raden om te beginnen met een bezoek aan de beroemde stranden van de Florida Keys. Er zijn talloze stranden om uit te kiezen, elk met zijn eigen kenmerken. Sommige stranden zijn bijvoorbeeld populair om te zwemmen, terwijl andere beter geschikt zijn om te snorkelen of te zonnebaden. Een paar van de populairste stranden zijn Bahia Honda State Park, Smathers Beach, en Higgs Beach.

Eten en drinken is ook een belangrijk onderdeel van de cultuur van de Florida Keys. Er zijn talloze restaurants en bars waar je kunt genieten van verse zeevruchten, tropische cocktails en andere lokale specialiteiten. Enkele populaire restaurants zijn The Square Grouper, Hogfish Bar & Grill, en Latitudes. Enkele lokale gerechten die je zeker moet proberen zijn conch fritters, key lime pie en verse vis.

Als het gaat om accommodatie, zijn er veel opties om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een luxe resort, een gezellige bed & breakfast, of een eenvoudige motelkamer, er is voor elk wat wils. Afhankelijk van je budget en persoonlijke voorkeur kun je kiezen uit een breed scala aan accommodaties op de Florida Keys. Enkele populaire opties zijn Hawks Cay Resort, Cheeca Lodge & Spa, en The Marker Waterfront Resort.

Als je van eiland naar eiland wilt reizen, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Een populaire manier is om een ​​auto te huren en over de Overseas Highway te rijden, die de eilanden met elkaar verbindt. Je kunt ook gebruik maken van de Key West Express, een veerdienst die passagiers vervoert van Fort Myers Beach en Marco Island naar Key West.


Fort Jefferson
Fort Jefferson

Als je geïnteresseerd bent in duiken of snorkelen, dan zijn de Florida Keys de perfecte bestemming. De eilanden bieden enkele van de beste duik- en snorkelplekken ter wereld. Een van de beste plekken om te duiken is het Florida Keys National Marine Sanctuary, dat een groot gebied beslaat met koraalriffen, wrakken en andere onderwaterattracties.

Vissen is ook een populaire activiteit op de Florida Keys. Er zijn talloze charterboten beschikbaar om je mee te nemen op een vistocht. Of je nu op zoek bent naar de grote vangst of gewoon wilt genieten van een ontspannen dag op het water, er is voor elk wat wils.

De Florida Keys staan ​​bekend om hun natuurbehoud en ecotoerisme. Er zijn verschillende natuurparken en reservaten op de eilanden, waaronder het Everglades National Park en het Dry Tortugas National Park. Deze parken bieden een uniek ecosysteem en de kans om wilde dieren te spotten, zoals alligators, schildpadden, en verschillende soorten vogels.

Nu we alle hoogtepunten van de Florida Keys hebben besproken, is het tijd om te kijken naar wat je kunt doen op elk individueel eiland. Een dag in Key West kan bijvoorbeeld worden besteed aan het verkennen van de historische bezienswaardigheden, zoals het Ernest Hemingway Home and Museum en het Truman Little White House. Daarnaast zijn er veel winkels, restaurants en bars om te ontdekken.


Een dag in Marathon kan worden besteed aan het verkennen van het Florida Keys Aquarium Encounters, dat verschillende soorten zeedieren herbergt en interactieve ervaringen biedt. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het Crane Point Museum and Nature Center, dat een uniek overzicht biedt van de geschiedenis van de Florida Keys.

Laat je verrassen door de Florida Keys
Laat je verrassen door de Florida Keys

Een dag in Islamorada kan worden besteed aan het verkennen van de verschillende kunstgalerijen en boetieks, evenals het bezoeken van de Theater of the Sea, waar je verschillende zeedieren kunt zien en interactieve ervaringen kunt hebben. Daarnaast is er de mogelijkheid om te vissen, snorkelen of duiken in de nabijgelegen wateren.

Een dag in Key Largo kan worden besteed aan het verkennen van het John Pennekamp Coral Reef State Park, dat het eerste onderwaterpark van Amerika is en een prachtig koraalrif bevat. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan het Dolphins Plus Marine Mammal Responder, waar je meer kunt leren over dolfijnen en interactieve ervaringen kunt hebben.

Kortom, een vakantie op de Florida Keys biedt voor ieder wat wils. Of je nu wilt ontspannen op het strand, avontuurlijke activiteiten wilt ondernemen, of geïnteresseerd bent in de natuur en wildlife, de Florida Keys heeft het allemaal. Het is een bestemming die niet teleurstelt en waar je zeker mooie herinneringen zult creëren.


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie