Inspiratie Reageer
Home » Blogs » Met een Fiat 500 rondreizen door Toscane

Met een Fiat 500 rondreizen door Toscane

Italië is het land van mooie en lekkere dingen. Ook op het gebied van auto’s hebben de Italianen prachtige merken en modellen voortgebracht. Een van de grootste iconen uit Italië is de Fiat 500. Een iconisch model dat al jaren een favoriet is van vele liefhebbers. Wat zou er nu mooier zijn dan een rondreis door Toscane in een Fiat 500. In dit blog neem ik je mee op reis door het prachtige Italië.

De Fiat 500: een icoon

De Fiat 500 is een compacte auto die voor het eerst werd geproduceerd in 1957. Het is een iconisch Italiaans voertuig en werd voor het eerst ontworpen als een betaalbare auto die gemakkelijk in de steden kon worden geparkeerd en bestuurd.

De oorspronkelijke 500, ook wel bekend als de ‘Cinquecento’, had een kleine 479 cc-motor met een vermogen van slechts 13 pk. Het had een kenmerkend retro-ontwerp en was erg populair in Italië, vooral als stadsauto.


In 2007 bracht Fiat een nieuwe versie van de 500 uit, die de retro-stijl van het origineel combineerde met moderne technologie en comfort. De nieuwe Fiat 500 heeft een breder scala aan opties, inclusief een elektrische versie, en wordt nog steeds geproduceerd.

De Fiat 500 heeft in de loop der jaren verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen, waaronder de “Auto van het Jaar” in 2008 en de “European City Car of the Year” in 2015. Het blijft een populaire auto, vooral in Europa, vanwege zijn unieke ontwerp en compacte formaat.

Dit is toch rondreizen in stijl
Dit is toch rondreizen in stijl

Drie weken toeren door Toscane

Toscane is een prachtige regio in Italië, beroemd om zijn glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en historische steden. En wat is er nou beter om deze regio te verkennen dan met een Fiat 500? Ga je mee op een drie weken durende road trip door het adembenemende landschap van Toscane?

Week 1: Florence en de Chianti-streek


Begin je reis in de prachtige stad Florence, de hoofdstad van Toscane en de geboorteplaats van de Renaissance. Breng een paar dagen door met het verkennen van de historische straten, bewonder de kunst in de vele musea en eet de heerlijke Toscaanse keuken in een van de vele trattoria’s.

Wanneer je klaar bent in Florence, rijd dan naar de Chianti-streek, die bekend staat om zijn wijngaarden en prachtige landschap. Bezoek middeleeuwse dorpjes als Greve, Radda en Castellina, proef de lokale wijn en geniet van het uitzicht op de glooiende heuvels en cipressen.

Week 2: Val d’Orcia en Montalcino

Vanuit de Chianti-streek kun je gemakkelijk de Val d’Orcia bereiken, een prachtig landschap dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek de middeleeuwse stadjes Pienza, Montepulciano en Montalcino, die bekend staat om zijn Brunello-wijnen.


Rijd door de heuvels en bewonder het uitzicht op de vallei, maak een wandeling door de prachtige natuur en geniet van de rust en stilte van het Toscaanse platteland.

Ook de nieuwere modellen Fiat 500 zijn prachtig
Ook de nieuwere modellen Fiat 500 zijn prachtig

Week 3: Lucca, Pisa en de kust

Eindig je reis aan de westkust van Toscane, waar je de steden Lucca en Pisa kunt bezoeken. Lucca is een charmante stad met een prachtig historisch centrum en een middeleeuwse stadsmuur waar je overheen kunt fietsen.

Pisa is vooral bekend vanwege zijn scheve toren, maar heeft nog veel meer te bieden, zoals de prachtige kathedraal en het Baptisterium. Rijd ten slotte langs de Toscaanse kust, stop bij de badplaatsen Viareggio en Forte dei Marmi, en geniet van de zon, zee en strand.


Dit was onze drie weken durende reis door het prachtige landschap van Toscane. Met een Fiat 500 heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt en kun je optimaal genieten van alles wat deze regio te bieden heeft.

Wat een plaatje

Een Fiat 500 huren in Italië?

Wil jij dit ook een keer meemaken? Dat komt goed uit, want je kunt een Fiat 500 (ook een oud model) huren via Hertz. Maar ze hebben nog meer mooie Italiaanse merken voor je klaarstaan. Check snel even het aanbod Hertz Selezione Italia.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie