Home » Blog » Deze wereldgerechten moet je proeven!

Deze wereldgerechten moet je proeven!

Het proeven van de lokale gerechten is voor velen een groot gedeelte van de plezier van op vakantie gaan. Ben je een avontuurlijke eter of mis je de kroketten op vakantie? Er zijn ontzettend veel wereldgerechten om te proeven op fly & drive vakantie; de één is voor de avontuurlijke eter, en de ander lust iedereen wel! Staat jouw favoriete wereldgerecht erbij?

#Shakshuka (Israël)

Shakshuka (bovenstaande foto) is de foodhype van dit moment! Het is een eenpansgerecht, bestaande uit eieren gepocheerd in een aromatische tomatensaus. Het is een typisch ontbijt- en brunch gerecht in Israël en andere Noord-Afrikaanse landen.


#Torta Verde (Italië)

Torta verde betekent letterlijk ‘groene taart’. Deze specialiteit komt vooral voor in het Noorden van Italië, waar je het bij elke (super)markt en trattoria kan krijgen. De taart bestaat uit een vulling van spinazie en andere groene groenten, parmezaanse kaas en een krokante korst en wordt typisch koud gegeten. De precieze receptuur van de taart verschilt overal een beetje, dus het is zeker de moeite waard om het eens (of meerdere keren) te proeven!

#Moussaka (Griekenland)

Deze Griekse specialiteit is een soort pasta-vrije lasagne met aubergine, gehakt, tomaat, uien, knoflook, aardappel, afgetopt met een bechamelsaus en kaas. De ovenschotel wordt in heel Griekenland gemaakt en de precieze receptuur verschilt per regio. Op sommige plekken wordt het bijvoorbeeld met courgette in plaats van aubergine gemaakt. In de Arabische wereld wordt er ook moussaka gegeten, maar dat is wel een ander gerecht dan de (bekendere) Griekse versie.

#Empanadas de pino (Chili)

In Chili worden er vele soorten empenadas gegeten. De deegflapjes kunnen met allerlei dingen gevuld worden en ze worden op veel momenten gegeten. Een veel voorkomende vulling voor de empanada is pino; een mengsel van gehakt, rozijnen, ui en olijf.

#Bobotie (Zuid-Afrika)

Deze ovenschotel ken je misschien wel uit de Nederlandse supermarkten. Het is een gehaktschotel in combinatie met zoete elementen zoals rozijnen en/of abrikozen en een kruidige saus met kerrie. In de traditionele bobotie wordt vaak geen appel en sperziebonen toegevoegd, wat je misschien wel zou verwachten!


#Poutine (Canada)

Poutine wordt gezien als het nationale gerecht van Canada, met name Quebec. Het is de Canadese versie van een frietje kapsalon: knapperige friet overgoten met jus en cheese curds (een soort half gesmolten verse kaas). Het gerecht is, net als onze friet kapsalon, erg geliefd als katervoedsel.
Wat zijn jouw favoriete wereldgerechten?

Plaats een reactie