catalonie-barcelona

Fly & Drive Catalonië

Catalonië is de Spaanse regio waarvan Barcelona de hoofdstad is. Deze regio ligt in het noorden van Spanje aan de Middellandse Zee en grenst aan Frankrijk. In Catalonië vind je stranden, maar ook groene bergen en een ruw platteland. Met een huurauto kun je perfect deze Spaanse streek met haar eigen cultuur en karakter ontdekken. Let wel op, in Catalonië moet je op sommige snelwegen tol betalen.

Rondreis fly & drive Catalonië

Strand CataloniëWe beginnen onze rondreis in Barcelona (zie A op de kaart). Bij aankomst kun je direct jouw huurauto ophalen, maar als je nog nooit in Barcelona bent geweest, is het zeker de moeite waard om enkele nachten in Barcelona te overnachten. De hoofdstad van Catalonië is overweldigend en je zult hier zeker genieten van de Catalaanse cultuur. Om optimaal te genieten raden wij u aan om van te voren eens goed de tips over Barcelona te lezen.

Na ons bezoek aan Barcelona reizen we naar het noorden om de Costa Brava te zien. We rijden langs prachtige kustdorpjes en kleine stranden genaamd ‘calas’. We stoppen bij enkele bijzonder mooie dorpjes langs de Catalaanse kust: Tossa de Mar (B op de kaart), Platja d’Aro (zie C op de kaart), Palamós, l’Estartit (E op de kaart), Empuriabrava (zie F op de kaart) en El Port de la Selva (G op de kaart).

Rondreis Catalonië

Hierna gaan we richting het binnenland en bezoeken we Figueres (H op de kaart), dat met name populair is doordat het museum van Dalí hier staat, tip koop van te voren je tickets dat scheelt je geld! Na een bezichtiging aan het museum van Dalí rijden we verder tot aan Besalú. Dit is een zeer geliefd dorp dat nog steeds veel oude bewaarde elementen heeft, zoals een Middeleeuwse brug. We rijden verder naar het meer van Banyoles (zie I op de kaart) en het Garrotxa (J op de kaart) natuurpark. Nabij Olot, stoppen we om dit vulkanische gebied te bezoeken. Onze fly & drive vakantie in Catalonië is tot nu toe een enorm succes.

Montserrat Catalonië

In Girona bezoeken we de oude binnenstad, dat bekend staat om zijn Joodse wijk genaamd ‘call jueu’, de kathedraal en de oude muur. We reizen verder over het platteland en bezoeken Vic (zie K op de kaart), een typisch Catalaanse stad met vele Middeleeuwse gebouwen rondom het Plaça Major. Via Manresa (L op de kaart) reizen we verder tot aan Montserrat (zie M op de kaart), een prachtig natuurgebied met een groot religieus en cultureel belang voor Catalonië. Hier bevindt zich La Moreneta, een beeld van een donkere Heilige Maagd Maria, de patroon van Catalonië. Zowel de locatie als het uitzicht vanuit Montserrat zijn de moeite waard en zeker ideaal om te fotograferen. We eindigen onze rondreis met een bezoekje aan Sitges (N op de kaart), een hele fijne kleine stad ten zuiden van Barcelona. In Sitges sluiten we onze fly & drive vakantie in Catalonië af met ontspanning op het strand en lekker struinen langs de vele winkeltjes en eetgelegenheden.

Algemene informatie over Catalonië

Catalonië telt vier provincies: Barcelona, Gerona (Girona in het Catalaans), Tarragona en Lerida (Lleida in het Catalaans). Deze regio heeft in totaal zo’n 8 miljoen inwoners, met de provincie Barcelona als drukst bevolkt. De Catalaanse cultuur en identiteit is nog steeds heel erg aanwezig. Zo wordt er in Catalonië naast het Spaans ook in het Catalaans gesproken en worden straatnamen en andere straatborden in het Catalaans benoemd. 11 september is de dag van Catalonië en op 23 april is het feest van de patroonheilige Sant Jordi.

Bezienswaardigheden fly & drive Catalonië

  • Dali Museum
  • de Puente Romano de Besalú
  • Montasacopa vulkaan
  • Call Jueu, Girona
  • Kathedraal van Girona
  • Stadsmuur Girona
  • Plaça Major, Vic
  • Montserrat
  • La Moreneta

Deze reis is te boeken bij: