schotland

Fly & Drive Schotland

Het monster van Loch Ness, de kilt traditie en de doedelzak. Zomaar wat zaken waar Schotland bekend om staat. Als bestemming voor een fly & drive vakantie staat Schotland minder bekend. Toch is het land een zeer geschikte plek om op ontdekking te gaan met een huurauto. Schotland heeft een ruig en groen landschap, waar je zeker tot rust kunt komen. Daarnaast vind je er de gezelligheid van Schotse pubs en de magie van de vele oude kastelen die het land telt. Lees hieronder ons reisverslag van een fly & drive rondreis door Schotland.

Rondreis fly & drive Schotland

In het vliegtuig naar Schotland Rondreis Schotlandkonden we al genieten van de prachtige groene heuvels rondom Glasgow. Eenmaal aangekomen halen we de sleutels van onze huurauto op en gaan op pad. Onze fly & drive vakantie in Schotland start met een bezoek aan de stad Glasgow (zie A op de kaart). Het is vandaag een prachtige zomerdag en de temperatuur is rond de 21 graden Celsius. Glasgow is erg mooi en ademt een bepaalde levendigheid uit. We wandelen lekker langs de rivier en besluiten te stoppen voor een drankje. Na een hele dag sight-seeing in Glasgow is het tijd om naar ons hotel te gaan voor een goede nachtrust.

Eenmaal uitgerust beginnen we aan het vervolg van onze fly & drive vakantie. We gaan op weg naar de volgende stad Edinburgh (B op de kaart). Bij aankomst valt het ons op dat Edinburgh prachtig is en we wanen ons even in de middeleeuwen. Edinburgh heeft mooie oude gebouwen en kastelen.  We bezoeken de markt, het kasteel op de heuvel. We hadden van tevoren tickets gekocht voor Edinburgh Castle dus konden meteen doorlopen. We genoten enorm van deze historische plek met zoveel geschiedenis en sluiten de dag af in een authentieke Schotse pub.

Vandaag rijden we in de richting van het noorden. De weg naar Aberdeen (zie C op de kaart) is prachtig en leidt ons langs groene heuvels met uitzicht op de zee. Dit is waarom we naar Schotland zijn gegaan! De huurauto is perfect en brengt ons op onze volgende bestemming Aberdeen. Het is een prachtige dag en we rijden direct door naar het zandstrand van Aberdeen. Eenmaal uitgerust in het zonnetje gaan we op pad door het centrum van Aberdeen. We slenteren door de typisch Schotse straten en ontmoeten een groep Schotten die ons dezelfde avond het uitgaansleven van Aberdeen laten zien.

Aviemore fly drive

Na een heerlijke avond in Aberdeen met nieuwe vrienden gaan we de volgende dag weer verder. Schotland staat natuurlijk onder andere bekend om haar prachtige natuur. Daarom gaan we deze fly & drive vakantie ook naar een natuurgebied. Onze volgende bestemming is het plaatsje Aviemore (D op de kaart), gelegen aan de rand van het Cairngorms National Park. We pakken onze camera’s, trekken onze wandelschoenen aan en gaan genieten van de fantastische omgeving van Aviemore.

Onze fly & drive vakantie in Schotland zal natuurlijk niet compleet zijn zonder een bezoek aan het wereldberoemde meer van Loch Ness (zie E op de kaart). Onderweg naar Loch Ness stoppen we voor een picknick in het bosrijke gebied. Hier bestuderen we de boeken met foto’s van het monster van Loch Ness. We voelen dat we het monster vandaag gaan zien en stappen weer vol goede moed in de auto. Bij aankomst bij het meer zijn we niet de enige. Samen met andere vakantiegangers staren we een tijd naar het meer. Langzaam dwalen onze gedachten af naar de prachtige tijd die we hebben gehad tijdens onze fly & drive vakantie in Schotland. Dit vergeten we nooit meer!

Bezienswaardigheden fly & drive Schotland

Deze reis is te boeken bij: