Fly & Drive Noorwegen

Noorwegen is met slechts 4.6 miljoen inwoners zeer dun bevolkt. Het land biedt daarom ook een geweldige ervaring op het gebied van fly & drive vakanties. Je vindt in Noorwegen lange uitgestrekte wegen door bosrijke gebieden. Een fly & drive met een camper in Noorwegen is een aanrader. Noorwegen wordt ook wel het land van de Vikingen genoemd en is ook daarom al bijzonder interessant. Daarnaast zijn de wegen in Noorwegen van goede kwaliteit, net als de faciliteiten overigens. Het Scandinavische buurland Zweden is ook erg mooi voor een fly & drive vakantie. Je leest op deze pagina ons reisverslag van onze rondreis in Noorwegen.

Rondreis fly & drive Noorwegen

In een kleine twee uur vliegen landen we op de luchthaven van Oslo. De Noorse hoofdstad is ons eerste bezoek tijdens onze fly & drive vakantie in Noorwegen. We parkeren onze huurauto in een parkeergarage nabij het centrum van Oslo. Onze dag begint met een wandeltocht door de binnenstad. Oslo is niet bijzonder groot en we kunnen daarom onze route in één dag voltooien. We wandelen langs de haven en klimmen richting het kasteel op de heuvel aan de rand van de stad. Het uitzicht biedt ons de mogelijkheid tot een goede fotosessie. Na de belangrijkste bezienswaardigheden te hebben vastgelegd op film gaan we even bijkomen bij Wayne’s Coffee.

Rondreis Noorwegen
We laten Oslo achter ons en gaan in de richting van onze volgende bestemming: Kristiansand. Onze huurauto laten we achter op een parkeerplaats nabij het Baneheia park. Te voet lopen we door het voor Kristiansand kenmerkende rechthoekige stratenpatroon. Kristiansand is vooral populair als vakantiebestemming bij de Noorse bevolking en het is te merken waarom. De stad is erg relaxed, schoon en vooral mooi. We genieten dan ook met volle teugen van ons bezoek aan Kristiansand.

Noorwegen Fly Drive vakantie

De weg langs de westkust van Noorwegen leidt ons in de richting van Stavanger. De route is wonderschoon en we kijken onze ogen uit. De zomerzon schijnt zachtjes op het water van de Noordzee. Noorwegen is in de zomermaanden heerlijk vertoeven en dat komt met onze gehuurde cabrio goed uit. In 2008 was Stavanger samen met Liverpool de culturele hoofdstad van Europa. Hier moeten we gebruik van maken en brengen een bezoekje aan het Stavangermuseum. Tegen de avond gaan we naar een wedstrijd van de plaatselijke professionele voetbalclub met de prachtige naam Viking FK. Stavanger is een zeer vermakelijke tussenstop tijdens onze Noorse fly & drive vakantie.

We vervolgen onze reis en we gaan op weg naar de tweede stad van Noorwegen. Gelegen tussen zeven bergen ligt de stad Bergen. Ons hotel in Bergen ligt midden in het centrum en vanuit hier gaan we gelijk op zoek naar een goede lunchlocatie. Na een stevige Noorse lunch in een lokale bar gaan we op weg naar één van de zeven bergen; Fløyen. Via een kabeltrein bereiken we de top van de berg Fløyen. Vanaf deze locatie hebben we een spectaculair uitzicht over Bergen en de omgeving. Gezien de goede ligging van Bergen maken we een excursie naar de Fjorden van Noorwegen. Onze gids weet ons veel te vertellen over de ontwikkeling van Noorwegen en haar Fjorden.

Fly drive vakantie Noorwegen

Trondheim is de eindbestemming van deze fly & drive vakantie. Trondheim ligt op een behoorlijk stuk rijden vanaf Bergen. We kiezen daarom ook voor een route langs natuurparken als Rondane, Knutshø en Dovrefjell-Sunndalsfjella. Onderweg stoppen we voor een picknick met vers fruit, kaas van de lokale boer en goede broodjes. Na een lange rit komen we aan in Trondheim. We checken in ons hotel in en gaan op onderzoek uit. Onze laatste bestemming is erg mooi en we bezoeken er onder andere de Nidaroskathedraal, de oude gevangenis op het eiland Munkholmen en het kasteel Sverresborg. We hebben genoten van een heerlijke fly & drive vakantie en zijn helemaal tot rust gekomen in het prachtige Noorwegen.

Bezienswaardigheden fly & drive Noorwegen

  • Akershus
  • Baneheia park
  • Stavangermuseum
  • Fløyen gebergte
  • Rondane
  • Knutshø
  • Dovrefjell-Sunndalsfjella
  • Nidaroskathedraal
  • Sverresborg

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: