ijsland

Fly & Drive IJsland

IJsland is een bijzonder eiland op ongeveer 4 uur vliegen van Amsterdam. De lokale taal is voor Nederlanders vrijwel onmogelijk om uit te spreken. Wanneer je van prachtige natuur houdt is IJsland misschien wel de beste bestemming voor jouw volgende fly & drive vakantie. Je zult zeker geen spijt krijgen van je vakantie in IJsland!

Rondreis fly & drive IJsland

Onze vlucht naar de luchthaven van Keflavik was prettig en verliep voorspoedig. We beginnen onze rondreis door IJsland in de hoofdstad Reykjavik. De stad zelf is niet erg groot en heeft slechts 117.000 inwoners. We slenteren door de straten van Reykjavik en doen wat kleine aankopen voor tijdens onze verblijf op IJsland.
Rondreis IJslandDan vertrekken we in onze huurauto in de richting van de Blue Lagoon baden ten zuiden van Reykjavik. De Blue Lagoon is een meer met zuiver mineraalrijk water en is verbluffend mooi. Hoewel het buiten redelijk fris is besluiten we een duik te nemen in dit thermische water. Heerlijk rustgevend badderen we in het lichtblauwe water van de Blue Lagoon in IJsland. Eenmaal opgedroogd stappen we weer in onze auto en gaan we op weg naar onze volgende bestemming.

Blue Lagoon IJslandWe vertrekken in de richting van de hoogste berg van IJsland, met de onuitspreekbare naam Hvannadalshnúkur. We rijden voorzichtig richting de 2100 meter hoge berg en genieten onderweg van de prachtige natuur van IJsland. We naderen de kraterrand van de Öræfajökull-vulkaan en stoppen om het avontuur op video vast te leggen.

Weer terug in de auto zetten we de verwarming wat hoger en kletsen wat na over de fly & drive ervaringen op IJsland tot dusver. We gaan nu wederom de natuur in, namelijk naar het nationale park Jökulsárgljúfur. We wanen ons even als enige op aarde wanneer we in het park aankomen. In Jökulsárgljúfur treffen we onder andere de grootste waterval van Europa aan: de Dettifoss. Na een wandeling over het bijzondere park gaan we weer terug naar de huurauto.

Onze laatste bestemming van onze fly & drive vakantie in IJsland is een behoorlijk stuk rijden. We gaan helemaal naar de andere kant van het eiland om de beroemdste geiser van IJsland te aanschouwen. In het uiterste westelijke puntje van IJsland is het gebied Haukadalur te vinden. Onze reis naar Haukadalur is zeker de moeite waard en onderweg stoppen we om te picknicken in de natuur. Eenmaal in Haukadalur aangekomen gaan we met een gids door het gebied en wandelen we richting de geiser Stóri Geysir. De geur daargelaten is dit een ervaring waar we veel goede herinneringen aan overhouden. Wij blijven hier nog even om te genieten van onze zeer geslaagde fly & drive vakantie!

Bezienswaardigheden fly & drive IJsland

  • Blue Lagoon
  • Hvannadalshnúkur
  • Nationaal park Vatnajökull
  • Dettifoss waterval
  • Stóri Geysir

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: