ierland

Fly & Drive Ierland

Ierland is één van de Europese landen waar de kustlijn zowel ruig als wonderschoon is. Het land is bijzonder geschikt voor een fly & drive vakantie. De wegen in Ierland zijn meer dan prima te noemen, wel moet je rekening houden met het feit dat men in Ierland net als Groot-Brittannië aan de linkerkant van de weg rijdt. Vanaf Amsterdam zijn er regelmatig vluchten naar de Ierse hoofdstad Dublin.

Rondreis fly & drive Ierland

We beginnen onze rondreis met een vliegende
Dublin Ierlandstart in de hoofdstad van Ierland: Dublin. We kunnen aanraden om vanuit het vliegveld een taxi te nemen naar de binnenstad. De reden hiervoor is dat Dublin erg druk is en files vaak tot diep in de buitenwijken staan. Onconventioneel beginnen we onze fly & drive met een taxirit naar de Spire, het middelpunt van de stad waar een gigantische paal tot 120 meter de lucht in wijst. De Spire staat in O’Connell Street, die op zich al bijzonder mooi is. We wandelen vanuit O’Connell Street richting het kanaal en genieten van een wandeling over de mooie bruggen van Dublin. Hierna bezichtigen we Trinity College, St.Stephens Green en één van de grootste stadsparken van Europa: Phoenix Park. We vervolgen onze dag in Dublin met een bezoekje aan de Guinness brouwerij in het westen van de stad. Om de dag nog beter af te sluiten besluiten we een typisch Ierse pub op te zoeken in het uitgaanshart van Dublin: de Temple Bar.

Rondreis Ierland fly drive vakantie

Nadat we hebben genoten van het Ierse nachtleven vervolgen we de volgende dag onze weg. De reis brengt ons nu bij de plaats Kilkenny, een plaatsje in het binnenland van Ierland. Kilkenny staat bekend om haar mooie middeleeuwse gebouwen in het centrum van de stad. We kunnen hier dan ook met gemak een hele dag door brengen. Ook proeven we het lokaal gebrouwen bier en genieten van de lokale keuken. Onze vakantie vervolgen we met een tocht naar de plaats Cork in het zuiden van Ierland. Wat veel mensen niet weten is dat Cork de laatste vertrekplaats van de Titanic was voordat het schip haar dramatische einde vond. De stad Cork staat daarom ook nog veel in teken van dit wereldberoemde schip. Maar Cork heeft meer te bieden, zo is een wandeling langs de vele gekleurde huizen erg mooi en ook is voor de shoppers onder ons een ruim aanbod te vinden.

Onze huurauto roept en we gaan nu op weg naar Killarney. Killarney is met ongeveer 10.000 inwoners niet bepaald een grote stad. Desalniettemin is het een typisch Ierse stad die we bezocht moeten hebben. Mede dankzij de hoogste berg van Ierland (1038 meter) is ons bezoek een succes. De meren in de omgeving van Killarney geven ons een rustig gevoel en we zien het vervolg van onze reis met frisse zin tegemoet. De een-na-laatste stop van onze Fly & Drive in Ierland brengt ons in Galway. De kuststad Galway ligt dichtbij het prachtige gebied Connemara en is daarom een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan dit natuurlijke gebied. Na een bezoek aan Connemara besluiten we in de haven te genieten van verse visgerechten.

We eindigen onze fly & drive in Ierland in het Ballycroy National Park. De reden dat we naar dit overweldigende nationale park van Ierland gaan is de stilte. In het Ballycroy National Park zul je volledig tot rust komen doordat het werkelijk een en al natuur is. We wandelen over de vlaktes van het park en genieten van de wilde rotsformaties aan de horizon. Hier beseffen we ons wat voor bijzondere kanten van Ierland we hebben gezien tijdens onze vakantie. Deze fly & drive vakantie in Ierland zullen we ons vast en zeker nog lang herinneren.

Bezienswaardigheden fly & drive Ierland

  • The Spire of Dublin
  • Trinity College
  • St.Stephens Green
  • Phoenix Park
  • Temple Bar
  • MacGillycuddy’s Reeks
  • Connemara
  • Ballycroy National Park

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: