griekenland

Fly & Drive Griekenland

Griekenland is een fantastisch land voor een fly & drive vakantie. Het land staat bekend als een van de meest favoriete vakantielanden van de Nederlanders. Jaarlijks gaan duizenden landgenoten met het vliegtuig naar Griekenland om te genieten van een heerlijke zomervakantie op één van de Griekse eilanden. Maar ook het vasteland van Griekenland is bijzonder mooi en divers. Het vaste land leent zich uitstekend voor een mooie rondrit langs de verschillende kust- en bergplaatsjes. De wegen in Griekenland zijn over het algemeen redelijk goed onderhouden en het is daarom ook een goede bestemming voor het huren van een auto op vakantie.

De Griekse eilanden

Griekenland telt maar liefst 6.000 (!) eilanden, Griekenlandwaarvan er slechts 200 bewoond zijn op dit moment. De Griekse eilanden zijn samen goed voor ongeveer 20% van het totale landoppervlakte van Griekenland. Met name de eilanden zijn zeer populair als vakantiebestemming. Zon, zee en strand in combinatie met de prachtige Griekse architectuur, geschiedenis en vriendelijke bevolking. Kortom, een aanrader voor ieder type vakantieganger. De grootste Griekse eilanden zijn: Kreta, Rhodos, Euboea en Lesbos. Andere geliefde vakantie-eilanden zijn: Santorini, Corfu, Kos, Karpathos, Paros, Mykonos, Kythira, Chios, Samos en Zakynthos.

Het vasteland van Griekenland

Ondanks dat de eilanden vaak populairder zijn bij Griekenland ruinetoeristen dan het Griekse vasteland, valt er hier ook ontzettend veel te zien. Met name als je geïnteresseerd bent in ruïnes uit de Oudheid en bekende locaties uit de Griekse mythologie, is een rondreis door het vasteland een aanrader. De bekendste stad is natuurlijk Athene, de hoofdstad van Griekenland. Hier is de tafelberg Akropolis waarop het Parthenon gebouwd is een ware trekpleister, een tempel die ooit voor de godin Athena gebouwd werd. Verder zijn in Athene, buiten de Akropolis om, bijvoorbeeld de overdekte markt, het theater van Dionysos, het Nationaal Archeologisch Museum en de Agora aanraders. Andere steden op het vasteland van Griekenland die erg bijzonder zijn zijn bijvoorbeeld Olympia, Mystras, Epidaurus, Mycene en Delphi, waar ook mooie ruïnes en overblijfselen van tempels en dergelijken te zien zijn.

Algemene informatie over Griekenland

Hoewel Griekenland qua oppervlakte een stuk groter is dan Nederland, heeft Griekenland “slechts” 10 miljoen inwoners. Het grootste gedeelte van de Grieken woont in de grotere steden van het land. De Griekse economie is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme. Het toerisme is goed voor 18 procent van het bruto binnenlands product en zorgt voor maar liefst 850.000 banen, waardoor 8,5 procent van de Grieken actief is in het toerisme. Jaarlijks vieren ongeveer 14 miljoen mensen hun vakantie in Griekenland. Hiermee wordt het inwoners aantal van Griekenland zelfs verdubbeld!

Deze fly & drive rondreis is te boeken bij:

Wilt u een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: