Rondreis Keulen

0
Rondreis Keulen

Trivago Logo

Boek deze reis bij Trivago

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

572
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
Fly & drive vakantie
Hoe kan je deze zomer ontspannen en veilig op vakantie?
juni 24, 2021
Vakantie tijdens corona
Reizen tijdens corona: waar moet je op letten?
mei 26, 2021
Fly drive vakantie reisadviezen corona
Op vakantie tijdens corona, naar welke landen mogen we weer reizen?
mei 17, 2021

Keulen is vooral bekend om de Dom en de kerstmarkten. De stad ligt aan de Rijn in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en heeft ruim 1 miljoen inwoners. Wanneer je dicht bij huis op vakantie wilt gaan en liever niet met het vliegtuig op vakantie gaat dan is Keulen perfect voor jou! De stad ligt namelijk relatief dicht bij de Nederlandse grens en is daardoor makkelijk te bereiken met de auto.

Deze reis is te boeken bij:

Rondreis Keulen

Wij beginnen onze rondreis ‘s middags bij de iconische Dom van Keulen. De torens zijn 157 hoog en de Dom is 86 meter breed, gigantisch groot! Sinds 1996 staat de Dom op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is daardoor erg populair onder de toeristen. Je kunt gratis naar binnen dus wij nemen even een kijkje.
Rondreis KeulenWe zien grote glas in lood ramen, veel ornamenten, versierde altaren en een schatkamer. Erg indrukwekkend! Nadat we een kaarsje hebben aangestoken verlaten we de Dom. Vervolgens gaan wij naar de Hohenzollern brug, een echte must-see in Keulen. Omdat wij al wisten dat de brug vol hangt met leuke hangsloten hebben wij deze in Nederland al eentje gekocht en meegenomen naar Keulen. Terwijl we over de brug lopen en de hekken tussen de voetpaden en het spoor vol met sloten bewonderen gaan we op zoek naar een leuk plekje voor ons eigen slot. Nog nooit hebben wij een brug gezien met zoveel sloten! Het was dus ook even zoeken voordat we een leuk plekje hadden voor ons slot. Nadat we het slot opgehangen hebben genieten we nog even van het indrukwekkende uitzicht vanaf de brug voordat we naar het hotel gaan dat we in de stad hebben geboekt.

Rondreis Keulen

De volgende ochtend gaan we naar Kölntriangle waar we met de lift naar het dak gaan. Hier hebben we prachtig uitzicht over Keulen en omdat wij vrij mooi weer hebben kunnen we erg ver kijken. Je kunt her op het dak volledig rondom lopen wat super is omdat je zo alle kanten van de stad kan bekijken! Door de glasplaten sta je trouwens ook niet in de wind wat wel fijn is op die hoogte. Terug beneden gaan we naar het Belgisches Viertel. Dat is de plek waar je moet zijn voor vintage andere leuke tweedehands spulletjes. Maar ook kunst en super toffe street art vind je hier! Hier blijven we de rest van de middag winkelen voordat we teruggaan naar ons hotel. ’s Avonds gaan we op zoek naar het typische Duitse speciaal bier Kölschbier. Dit lichte speciaal biertje wordt alleen in Keulen gebrouwen en schijnt erg lekker te zijn. Wanneer we een leuk terras hebben gevonden waar ze dit bier serveren besluiten we hier de avond door te brengen.

De bekende parfumsoort eau de cologne komt oorspronkelijk uit Keulen. Eau de cologne is namelijk een Franse vertaling voor Keuls water. Wij gaan vandaag naar Duftmuseum im Farina-Haus, het huis waar de Italiaanse Giovanni Farina drie eeuwen geleden de parfum uitvond. We volgen een interessante Engelstalige tour waarbij alles vertelt wordt over de geschiedenis van de parfum en het huis. Op het einde krijgen we ook nog een klein flesje parfum mee naar huis. De tour heeft ongeveer een uur geduurd. In de buurt halen we bij een supermarkt wat lekkere dingen voor de lunch om volgens naar het Hiroshima-Nagasaki-Park te gaan en daar te picknicken! Het park is enorm ruim, heeft veel groen en een aangelegd meer. Begin van de avond gaan we terug naar het hotel waar we onze laatste nacht slapen. De volgende ochtend ontbijten we in het hotel voordat we weer naar Nederland terug rijden. 

Bezienswaardigheden rondreis Keulen:

  • Dom van Keulen
  • Hohenzollern brug
  • Kölntriangle
  • Duftmuseum im Farina-Haus
  • Hiroshima-Nagasaki-Park
Foto's Keulen

Vragen over Keulen:

Welke valuta accepteren ze in Keulen?

In Keulen betalen ze met de euro.

Welke stekker gebruiken ze in Keulen?

In Keulen gebruiken ze dezelfde stekker als bij ons in Nederland. Je hebt dus geen reisstekker nodig.

Wat zijn typische gerechten in Keulen?

Typische gerechten zijn Kölsch Kaviar en Blockwurst

Deze reis is te boeken bij: