Rondreis Hamburg

0
Rondreis Hamburg

Trivago Logo

Boek deze reis bij Trivago

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

704
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
Fly & drive vakantie
Hoe kan je deze zomer ontspannen en veilig op vakantie?
juni 24, 2021
Vakantie tijdens corona
Reizen tijdens corona: waar moet je op letten?
mei 26, 2021
Fly drive vakantie reisadviezen corona
Op vakantie tijdens corona, naar welke landen mogen we weer reizen?
mei 17, 2021

Hamburg is een leuke stad om op vakantie te gaan in Duitsland. Hamburg heeft de grootste haven van Duitsland en is daardoor een leuke havenstad. Hamburg heeft bijna twee miljoen inwoners en is één van de grootste steden in Duitsland. De stad is zowel met de auto als met het vliegtuig te bereiken. Wanneer je het vliegtuig pakt zal je landen op Flughafen Hamburg. 

Deze reis is te boeken bij:

Rondreis Hamburg

Rondreis HamburgDe eerste plek die wij bezoeken is het bijzondere Rathaus. Dit hoge gebouw van maar liefst 112 meter hoog dateert uit 1897 maar ziet er een stuk ouder uit. Het stadhuis is te vinden aan de Rathausmarkt wat centraal ligt in de Hamburgse binnenstad. Omdat het voor bezoekers toegankelijk is nemen wij even een kijkje binnen. Zowel de binnenkant als de buitenkant is indrukwekkend. Het gebouw is aan de buitenkant volledig versierd met ornamenten en zodra we naar binnen lopen zien we een prachtige fontein op de binnenplaats staan. Wanneer we alles hebben gezien besluiten we naar de Sint-Michielskerk te gaan. Tot twee keer toe brandde de kerk volledig af maar uiteindelijk is het volgens de originele plannen weer opgebouwd. De kerk is gratis te bezoeken en je kunt tegen een kleine vergoeding de toren beklimmen of met de lift omhooggaan. Wij kiezen ervoor om dit keer met de lift omhoog te gaan en bovenop genieten we van een fantastisch uitzicht over Hamburg en de haven. Hier maken we prachtige foto’s van het uitzicht. In de buurt van de Sint-Michielskerk hebben wij een hotel geboekt waar we vervolgens heen gaan en de avond doorbrengen.

Rondreis HamburgDe volgende ochtend gaan we naar Chocoversum waar we een tour van 90 minuten boeken. Dit is een chocolade museum waar we alles over chocolade leren en waar we eigenlijk iets te veel proeven, oeps! Erg leuk dat we halverwege de tour onze eigen reep mogen maken en aan het eind mee naar huis krijgen. ‘s Middags gaan we naar de bekendste wijk in Hamburg, namelijk Speicherstadt. Kenmerkend aan deze wijk zijn de pakhuizen met roodbruine stenen, het water en de industriële bruggetjes. Tegenwoordig worden deze pakhuizen voor andere doeleinden gebruikt maar je ziet veel geschiedenis terug in de wijk. Je kijkt hier je ogen uit!

Rondreis HamburgDe volgende ochtend maken we een wandeling onder de Elbe in de Elbtunnel. Deze mooie betegelde tunnel is 450 meter lang en 24 meter diep. Heel bijzonder om hier onder het water door te lopen. Je zou hier eventueel ook fietsend door de tunnel heen kunnen gaan door de fiets mee naar beneden te nemen in de lift. Leuk om te weten is dat ze vroeger hier met paard en wagen doorheen liepen. Wij maken een tussenstop bij het hotel en gaan ’s avonds naar de grootste Japanse tuin in Europa, Park Planten un blomen. Hier zien we prachtige vijvers, Japanse tuinen, veel verschillende planten en leuke ligstoelen. Ook de weelderige rozentuin is bijzonder mooi. In de zomer wordt er elke zondagavond een gratis fonteinshow georganiseerd met muziek en licht. Dit is dan ook gelijk de reden waarom wij ervoor hebben gekozen om op zondagavond hierheen te gaan. Hier genieten we in het donker op een kleedje in de tuin van de mooie muziek, de lichten en het water. ’s Avonds laat gaan we weer terug naar het hotel waar we onze laatste nacht in Hamburg slapen. De ochtend daarna pakken we de auto en dit is helaas het einde van onze mooi reis door Hamburg. Wij rijden weer terug naar Nederland.

 

Bezienswaardigheden Hamburg:

  • Rathaus
  • Sint-Michielskerk
  • Elbtunnel
  • Speicherstadt
  • Park Planten un blomen
Foto's Hamburg

Vragen over Hamburg:

Welke valuta accepteren ze in Hamburg?

In Hamburg betalen ze met de euro.

Welke stekker gebruiken ze in Hamburg?

In Hamburg worden stopcontacten gebruikt van type F, dit zijn dezelfde stopcontacten als in Nederland.

Welke taal spreken ze in Hamburg?

Over het algemeen spreken ze Duits maar een deel spreekt ook Hamburgs dialect.

Wat zijn typische gerechten in Hamburg?

Typische gerechten zijn curryworst, franzbrötchen (een broodje vol met kaneel, boter en suiker) en flammkuchen.

Deze reis is te boeken bij: