Rondreis Gent

0
Rondreis Gent

D-reizenLogo

Boek deze reis bij D-reizen

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

580
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
Fly & drive vakantie
Hoe kan je deze zomer ontspannen en veilig op vakantie?
juni 24, 2021
Vakantie tijdens corona
Reizen tijdens corona: waar moet je op letten?
mei 26, 2021
Fly drive vakantie reisadviezen corona
Op vakantie tijdens corona, naar welke landen mogen we weer reizen?
mei 17, 2021

De hoofdstad van Oost-Vlaanderen is Gent, een mooie historische stad. In Gent spreken de inwoners Gents. Dit dialect wijkt sterk af van de andere dialecten in Oost-Vlaanderen. In de winter kun je in de stad genieten van kerstmarkten terwijl je in de zomer van de zonsondergang kan genieten wanneer je een wandeling maakt langs de Leie. Langs het water zie je terrassen vol met mensen die een gezellig bij elkaar komen. Gent is een levendige studentenstad waar veel jonge mensen te vinden zijn.

Deze reis is te boeken bij:

Rondreis Gent

Onze rondreis begint bij de Sint-Baafskathedral waar we ’s ochtends heen gaan. Een belangrijke bezienswaardigheid in Gent. Dit is namelijk een imposante kerk waar veel prachtige kunstwerken binnen hangen en waarvan de toegang gratis is. Loop er dus niet alleen maar langs maar ga ook even naar binnen. Wij gaan naar binnen en kiezen ervoor om gebruik te maken van het audioverhaal wat toch wel fijn is. Zo kom je veel meer te weten van de kathedraal. 

Rondreis GentWil je de leuke boetiekjes vinden met bijvoorbeeld brocante, antiek, kust of kant net zoals ons? Dan kun je het beste naar de Baudelostraat, Oudburg of de Serpenstraat net zoals wij vanmiddag doen. Wij snuffelen wat rond bij de verschillende boetiekjes en drinken een kop koffie bij ‘De Poort’. Dat is een gezellig café bij de Antiek-Depot. Wil je toch liever naar de bekende ketens zoals de Primark, H&M, Zara en Jack&Jones? Dan kun je het beste naar de Veldstraat of de Langemunt gaan waar al dit soort ketens te vinden zijn. Na een middagje shoppen eten we nog een hapje in de stad en gaan dan naar onze hotelkamer toe.

De volgende middag gaan we SUPpen! Dat is nog eens een leuke originele manier om te stad te verkennen! Na een korte uitleg aan de wal over SUP technieken en veiligheid begint onze SUP tour. We hebben meer dan 2 uur op het water gestaan en onze gids heeft ondertussen een hoop vertelt over de stad. Tussendoor maken we even twee korte tussenstops om bij te komen en wat te drinken. Wat een geweldige ervaring was dit en zelfs als je dit nog nooit gedaan hebt dan is dit niet zo heel moeilijk.

Belfort rondreis Gent

De volgende ochtend besluiten we om de 95 meter hoge toren Belfort van Gent te beklimmen die boven de stad uitsteekt. Dit Belfort dateert uit de 13de eeuw en heeft in tegenstelling tot veel andere torens een lift. Als je moeilijk ter been bent is dit dus toch een bezoek waard. Boven op de top genieten we van een geweldig uitzicht over de hele stad terwijl om het kwartier de klokken worden geluid.

Eenmaal terug beneden pakken we de auto en rijden in een half uurtje naar Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, net buiten de stad. Dit is een prachtig natuurgebied met een oppervlakte van meer dan 220 hectare. Wij kiezen een gemarkeerde wandelroute uit die een uur duurt. Omdat wij doordeweeks gaan is het er erg stil en kunnen we volop genieten van de natuur en de stilte. Voor de vogelliefhebbers onder ons, dit is een perfecte plek om met je verrekijker mee naar toe te nemen en vogels te spotten! Na onze wandeling keren we terug naar de stad en overnachten we nog een nachtje in het hotel voordat we de volgende ochtend terug naar Nederland rijden. 

Ben je in december op zoek naar een leuke kerstmarkt? Dan zijn de Gentse Winterfeesten een aanrader om te bezoeken. In de gehele binnenstad van Gent hangt er dan een gezellige kerstsfeer en er zijn ook nog eens meer dan 150 kerstkraampjes te vinden.

Bezienswaardigheden rondreis Gent:

  • Sint-Baafskathedral
  • Belfort van Gent
  • Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen
Foto's rondreis Gent

Vragen over Gent:

Welke valuta accepteren ze in Gent?

In Gent betalen ze met de euro.

Welke stekker gebruiken ze in Gent?

In Gent worden stopcontacten van type E gebruikt. In Nederland gebruiken we type F dus je hebt reisstekker nodig in Gent.

Welke taal spreken ze in Gent?

In Gent spreken de inwoners Gents. Dit dialect wijkt sterk af van de andere dialecten in Oost-Vlaanderen.

Wat is een typisch gerecht in Gent?

Een typisch gerecht in Gent is de Gentse Waterzooi, een eenpansgerecht bestaande uit kip of vis, aardappelen, room en groente. Het lijkt een beetje op een maaltijdsoep.

Deze reis is te boeken bij: