Rondreis Frankfurt

0
Rondreis Frankfurt

Trivago Logo

Boek deze reis bij Trivago

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

541
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
Fly & drive vakantie
Hoe kan je deze zomer ontspannen en veilig op vakantie?
juni 24, 2021
Vakantie tijdens corona
Reizen tijdens corona: waar moet je op letten?
mei 26, 2021
Fly drive vakantie reisadviezen corona
Op vakantie tijdens corona, naar welke landen mogen we weer reizen?
mei 17, 2021

Voor een vakantie dicht bij huis is Frankfurt am Main een leuke bestemming! Je kunt zowel met de auto als met het vliegtuig gaan. Frankfurt is de moderne financiële stad waar je wolkenkrabbers en de grootste luchthaven van Duitsland vindt. Maar wist je dat er ook veel geschiedenis en pittoreske straatjes te vinden zijn in Frankfurt? Wij nemen je mee naar de leukste plekken van Frankfurt.

Deze reis is te boeken bij:

Rondreis Frankfurt

Wij beginnen onze reis in het oude centrum, de nieuwe Altstadt. Roemerberg is flink gerenoveerd. De meeste gebouwen zijn herbouwd na de tweede wereldoorlog toen er veel was verwoest.
Rondreis Frankfurt Op het plein zien we typische Duitse vakwerkhuizen, terrassen en een prachtige kathedraal. De huizen doen ons denken aan de Middeleeuwen. Hier lopen we een tijdje rond en gaan in een cafeetje aan het plein wat te drinken voordat we doorgaan naar de Dom van Frankfurt. De Dom St. Bartholomaus ligt in de buurt van Roemerberg en is erg indrukwekkend om te zien. Het kost ons maar drie euro om de Dom te beklimmen dus wij gaan een kijkje nemen. Na 328 smalle treden zijn we op de top en zien we de prachtige skyline van Frankfurt. Hier nemen we een aantal foto’s en gaan dan terug naar beneden. Wij gaan op zoek naar een leuk restaurant om te eten en gaan daarna naar het hotel dat we geboekt hebben in de stad.

Palmengarten FrankfurtDe volgende dag gaan we naar de mooie tuin van Palmengarten. Hier zien we een mooie botanische tuin met veel verschillende soorten planten en bloemen. De tuin ligt net iets buiten de stad maar is goed bereikbaar. Een heerlijke plek om even tot rust te komen en de stad te ontvluchten. Er is een speciaal lichtevenement bezig wanneer wij er zijn dus hier nemen we plek in de tuin en kijken onze ogen uit. Wij gaan vandaag ook nog naar het Städel Museum waar we een gevarieerd aanbod aan kunst vinden. Zo zie je kunst van Vermeer en van Rembrandt maar ook nieuw werk van bijvoorbeeld Rob Scholte. Dit museum is zeker een bezoekje waard! Voor vannacht hebben we een ander hotel geboekt in de stad en daar gaan we heen nadat we alles gezien hebben in het museum.

De volgende middag gaan we naar het Goethe House. Dit is het voormalige woonhuis van schrijver, dichter, politicus Goethe waar we een rondleiding van ongeveer een uur volgen. Het voormalige woonhuis is ingericht zoals het er destijds uitzag. De prachtige krakende houten vloeren, originele meubels en schilderijen geven je echt een indruk hoe het leven er toen uitzag. ’s Avonds eten we in de stad een Frankfurter Würst en belanden in een café in de buurt van ons hotel.

De volgende ochtend ontbijten we in het hotel en rijden vervolgens terug naar Nederland. Wij hebben een paar fantastische dagen gehad in Frankfurt!

 

Bezienswaardigheden Frankfurt:

  • Roemerberg
  • De Dom St. Bartholomaus
  • Palmengarten
  • Städel Museum
  • Goethe House
Foto's Frankfurt

Vragen over Frankfurt:

Welke valuta accepteren ze in Frankfurt?

In Frankfurt betalen ze met de euro.

Is er tijdverschil tussen Frankfurt en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Frankfurt en Nederland.

Wat zijn typische gerechten in Frankfurt?

Typische gerechten zijn een Frankfurter Würst en Rippchen mit Kraut.

Deze reis is te boeken bij: