Rondreis Brugge

0
Rondreis Brugge

Trivago

Boek deze reis bij Trivago

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

628
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
Fly & drive vakantie
Hoe kan je deze zomer ontspannen en veilig op vakantie?
juni 24, 2021
Vakantie tijdens corona
Reizen tijdens corona: waar moet je op letten?
mei 26, 2021
Fly drive vakantie reisadviezen corona
Op vakantie tijdens corona, naar welke landen mogen we weer reizen?
mei 17, 2021

Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen in België. Dit is de enige provincie in België die aan de kust ligt. Wanneer je niet ver van huis op vakantie wilt dan is Brugge leuk om naar toe te gaan. Je kunt hier lekker rondvaren in de grachten, winkelen en heel veel speciaal biertjes drinken. En wist je trouwens dat de historische binnenstad van Brugge in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Dus zeker de moeite waard om een keer te bezoeken!

Deze reis is te boeken bij:

Rondreis Brugge

We beginnen op de grote markt bij het Belfort van Brugge, een 83 meter hoge toren. Wij kiezen ervoor om naar de top van de toren te gaan. Hier moet je wel 366 trappen voor beklimmen dus het kost je wel wat moeite maar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht over heel Brugge en omgeving. Eenmaal terug beneden gaan we naar de Brugse Beer Experience. De Brugse Beer Experience bestaat uit een museum, bar en winkel. Wij zijn benieuwd naar de rijke Belgische biercultuur en nemen daarom een bezoek aan het museum. In het museum leren we onder andere alles over trappisten- en abdijbieren, de verschillende biersoorten en het brouwproces door middel van een iPad die je bij de ingang krijgt. Doordat je ook een quiz en leuke feitjes via de iPad kan volgen wordt is het een leuk interactief bezoek. Wij sluiten ons bezoek bij de Brugse Beer Experience uiteraard af met een paar speciaal biertjes in de bar en gaan dan naar het hotel dat we geboekt hebben.

Belfort Brugge

De volgende dag is het heerlijk weer en daarom gaan we het water op. Net nabij de Onze Lieve Vrouw Kerk stappen we op bij een boottocht van een half uur. De kapitein wijst de bezienswaardigheden aan en vertelt leuke feitjes tussendoor. We zien hier vanaf het water de mooiste plekjes van Brugge! Omdat we inmiddels honger hebben gekregen gaan we naar de grote markt en bestellen we bij een kraampje een portie echte Vlaamse friet met een flinke dot mayonaise. Nadat we gegeten hebben gaan we naar Beguinage. Het begijnhof behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge. Het is een schitterende plek met mooie oude witte huizen waar vroeger vrouwen woonden die hun leven toewijdden aan de kerk. Je kunt bij één van de huizen naar binnen die precies zo is ingericht zoals de woningen er vroeger uitzagen, erg leuk om te zien.

Rondreis BruggeDe volgende ochtend gaan we al vroeg naar de Bonifaciusbrug. Één van de meest fotogenieke bruggetjes en daardoor erg populair onder de toeristen. Wij gaan daarom lekker vroeg zodat het er nog rustig is en we mooie foto’s kunnen maken. De brug dateert uit de 20ste eeuw en is daardoor één van de jongste bruggen van Brugge. De brug ziet er echter niet jong uit omdat hij midden in het oude stadscentrum staat. Er hangt echt een romantisch middeleeuws sfeertje en we genieten hier nog even van het uitzicht voordat we weer verder gaan. ’s Middags huren we een fiets en een medewerker van het fietsverhuurbedrijf raadt ons een fietsroute aan naar Damme. Dit blijkt een leuke route te zijn waardoor we veel van Damme en omgeving zien. Als we terug zijn in Brugge leveren we de fietsen weer in en gaan we op zoek naar echte Belgische chocolade. Wanneer je naar België gaat moet je natuurlijk wel even echte Belgische chocolade proeven. Mijn tas is goed gevuld met chocolade dus wij gaan terug naar het hotel waar we de avond verder doorbrengen. 

Rondreis Brugge

Brugge ligt dicht bij de kust in de buurt en daarom lijkt het ons leuk om even een dagje strand te plannen. Wij gaan naar de badplaats De Haan gelegen aan de Belgische kust. Vanaf de grote markt in Brugge is dat ongeveer 30 minuten rijden. De zon schijnt dus wij kunnen heerlijk de hele dag aan het brede strand liggen maar wist je dat De Haan ook een leuke plek is om te bezoeken in de winter? Het is namelijk een schilderachtige badplaats en er zijn veel restaurantjes te vinden. Wanneer de zon ondergaat besluiten wij maar eens terug te rijden naar Brugge naar ons hotel. De volgende ochtend checken we uit en rijden terug naar Nederland.

Bezienswaardigheden rondreis Brugge:

  • Het Belfort van Brugge
  • Beguinage
  • Bonifaciusbrug
Foto's Brugge

Vragen over Brugge:

Welke valuta accepteren ze in Brugge?

In Brugge betalen ze met de euro.

Is er tijdverschil tussen Brugge en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Brugge en Nederland.

Wat is een typisch gerecht in Brugge?

Een typisch gerecht in Brugge is friet met stoofvlees.

Deze reis is te boeken bij: