Rondreis Berlijn

0
Rondreis Berlijn

KrasLogo

Boek deze reis bij Kras

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

1098
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het is de populairste bestemming voor een stedentrip in Duitsland en is zowel bereikbaar met de auto als met het vliegtuig. Berlijn is een hippe stad met een beladen geschiedenis. We nemen je mee naar de aantal toeristische trekpleisters waar je geweest moet zijn als je Berlijn bezoekt.

Deze reis is te boeken bij:

Rondreis Berlijn

In Berlijn bezoeken we natuurlijk de meest historische plekken zoals de Berlijnse Muur, het Holocaustmonument, Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie. We beginnen bij de Berlijnse Muur, jarenlang heeft deze muur ervoor gezorgd dat er een grens tussen het communistische oosten en het kapitalistische westen bestond. De muur is voor het grootste gedeelte gesloopt maar op veel plaatsen in de stad kun je nog door klinkers in de weg zien hoe de muur ooit heeft gelopen. Een stuk van de muur is wel nog terug te zien aan de Mühlenstrasse in Friedrichshain en hier gaan wij even langs. Nadat we een deel van de oorspronkelijke muur hebben gezien gaan we naar een groot overdekt winkelcentrum die te vinden is op  de Alexanderplatz. Het winkelcentrum Alexa heeft maar liefst 180 verschillende winkels verdeeld over 3 verdiepingen. Op de bovenste verdieping kun je ook fitnessen of bowlen maar dat wij gaan wij niet doen. Wij gaan lekker de hele middag shoppen in het winkelcentrum en eten ’s avonds in de buurt van het winkelcentrum een typisch Duitse curryworst. Daarna gaan we naar het hotel dat we geboekt hebben voor de aankomende 2 dagen. 

Rondreis Berlijn

Wanneer je in Berlijn bent moet je ook echt even langs Checkpoint Charlie gaan en dat doen wij de volgende ochtend. Het is een bekende voormalige grensovergangspost uit de tijd van de Berlijnse Muur en op dit moment een echt toeristische trekpleister. Er is helaas niet veel over van de grensovergangspost maar wij vinden het wel interessant om even te zien. Vervolgens gaan we naar het Holocaustmonument, een gedenkteken ter nagedachtenis aan alle Joodse slachtoffers. Er staan maar liefst 2700 betonblokken die variëren van hoogte en tussen de betonblokken zie je allemaal smalle paadjes. De betonblokken symboliseren de desoriëntatie en het isolement van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog in het naziregime. Je kunt aan alle kanten het monument in omdat er geen centrale ingang is. 

Wij vervolgen onze rondreis naar de Brandenburger Tor, de belangrijkste poort van Berlijn. De poort staat aan de Pariser Platz en als enige stadspoort bewaard gebleven. Vroeger moest je tol betalen om door de poort te kunnen gaan, dit is tegenwoordig niet meer het geval. We eten even wat in de buurt en de volgende ochtend gaan we naar het mooiste stadspark Lustgarten. Berlijn bestaat voor 22 procent uit natuur en parken en dat maakt de stad uniek omdat het daarmee één van de groenste steden van Europa is. Je kunt daarom makkelijk genieten in één van de mooie stadsparken zoals Lustgarten. Vanuit dit park hebben we uitzicht op de Berliner Dom, waar ook de beroemde boulevard Unter den Linden begint. Hier relaxen we de rest van de middag op het grasveld en eten we broodjes die we hebben meegenomen. 

De dag daarna bezoeken we de Teufelsberg. Dit was ooit een afluisterstation van de Amerikaanse geheime dienst. Dit radarstation ligt net buiten de stad en wij rijden in ongeveer een half uur rijden vanaf het centrum naar de Teufelsberg. Tijdens de koude oorlog besloten ze om deze kunstmatige berg van 80 meter hoog te gebruiken als afluisterstation. Door deze strategische plek kon je hier tot wel 300 kilometer verder mensen afluisteren. Het afluisterstation is op dit moment leeg en zowel de apparatuur als de zendmasten zijn weggehaald. De bolvormige koepels zijn grotendeels wel nog intact maar de toren is tegenwoordig helaas gesloten dus daar kunnen wij vandaag niet naar binnen. We zien veel kunst en graffiti op de muren en maken veel mooie foto’s. In de buurt van Teufelsberg hebben we een hotel geboekt voor aankomende nacht. 

Teufelsberg rondreis Berlijn

Omdat het mooi weer is pakken we de volgende dag onze zwemspullen en rijden naar Wannsee. Dit is een stadsdeel in het uiterste zuidwesten van Berlijn. Wannsee ligt op een eiland en hier genieten wij de rest van de dag van de zon op één van de vele strandstoelen die er staan. Wanneer het donker begint te worden stappen we in de auto en rijden weer terug naar het centrum van Berlijn. Hier slapen we nog een nachtje in een hotel en daarmee komt onze rondreis in Berlijn tot een eind. De dag daarna rijden we na het ontbijt weer naar huis. 

Bezienswaardigheden rondreis Berlijn:

  • Berlijnse Muur
  • Holocaustmonument
  • Brandenburger Tor
  • Checkpoint Charlie
  • Lustgarten
  • Teufelsberg
Foto's Berlijn

Vragen over Berlijn:

Welke valuta accepteren ze in Berlijn?

In Berlijn betalen ze met de euro.

Is er tijdverschil tussen Berlijn en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Berlijn en Nederland

Wat is een typisch gerecht in Berlijn?

Het bekendste gerecht in Berlijn is de curryworst, worst met ketcup en currypoeder.

Deze reis is te boeken bij: