Rondreis Luik

0
Rondreis Luik

KrasLogo

Boek deze reis bij Kras

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

1150
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Luik is de hoofdstad van de provincie Luik. De stad ligt aan de maas en heeft ongeveer 200.000 inwoners. Als je kijkt naar het aantal inwoners is Luik de drie na grootste gemeente van België.

Deze reis is te boeken bij:

Rondreis Luik

Montagne de BuerenWij beginnen onze rondreis in Luik bij de indrukwekkende beroemde trappen, Montagne de Bueren, waar we maar liefst 374 trappen beklimmen om zo te kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Als je nog iets verder loopt naar het park heb je een nog beter uitzicht. Wanneer je geen goede conditie hebt of slecht ter been bent kun je deze trappen beter even overslaan. Wij kiezen ervoor om via een andere weg terug naar beneden te gaan om zo een ander stuk van Luik te kunnen zien. Eenmaal beneden aangekomen belanden we op het terras waar we een welverdiend biertje drinken.

’s Middags gaan we naar La Place du Marche, een leuk historisch pleintje waar je veel terrassen en restaurants kan vinden. Hier eten wij even een broodje op het terras. Ook in de winter kun je hier trouwens goed terecht op het terras omdat de terrassen dan gewoon verwarmd worden. Dit plein wordt ook wel het hart van Luik genoemd. Door de oude fontein en de ondergaande zon wordt dit een heel gezellig pleintje waar wij de rest van de dag blijven. Wij slapen in de buurt van het plein in een hotel dat wij geboekt hebben.

De volgende dag ontbijten wij in het hotel waar we geslapen hebben om vervolgens naar Parc de la Boverie te gaan. Dit is een heel mooi park dat bereikbaar is via de voetgangersbrug niet ver van Station Guillemins. Wij wandelen in het park rond en zien veel konijnen, ganzen en andere watervogels rondlopen. Er staan veel bankjes waar je even op kan zitten om te genieten van de natuur. ’s Middags gaan we heerlijk shoppen in de stad en ’s avonds brengen we de avond door in ons hotel.

Luikse wafel

De volgende middag wandelen we langs het water op en gaan we naar Eglise St-Jacques. Dit is een prachtige kerk in het centrum van Luik. De Kerk heeft een mooi hoog indrukwekkend plafond en is mooi gerenoveerd. De kerk is zeker een bezoekje waard. We eten in de stad nog even een heerlijke Luikse wafel voordat we weer naar huis rijden. Wij hebben een fantastisch weekend gehad in Luik en raden je zeker aan om ook eens de stad te bezoeken.

Bezienswaardigheden rondreis Luik:

  • Montagne de Bueren
  • La Place du Marche
  • Parc de la Boverie
  • Eglise St-Jacques
Foto's Luik

Vragen over Luik:

Welke valuta accepteren ze in Luik?

In Luik betalen ze met de euro.

Is er tijdverschil tussen Luik en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Luik en Nederland

Wat zijn typische gerechten in Luik?

Een typisch gerecht in Luik zijn de Luikse wafels.