Rondreis Essen

0
Rondreis Essen

Trivago Logo

Boek deze reis bij Trivago

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

1041
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Essen is te vinden in Noord-Rijnland-Westfalen en staat bekend om zijn industriële verleden. De meeste mijnen en staalfabrieken zijn inmiddels gesloten maar de industriële cultuur is nog goed terug te zien. Er is geen historische binnenstad omdat alles tijdens de Tweede Wereldoorlog is platgebombardeerd. Essen zal misschien niet gelijk in je op komen als leuke vakantiebestemming maar het is zeker de moeite waard om naar toe te gaan! Essen is makkelijk bereikbaar met de auto en perfect om even een weekendje naar toe te gaan.

Deze reis is te boeken bij:

Rondreis Essen

Rondreis EssenWij beginnen onze rondreis in Essen bij Zeche und Kokerei Zollverein. Het is één van de meest indrukwekkende industriële monumenten ter wereld en staat daarom sinds 2001 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ooit was dit de grootste steenkolenmijn ter wereld maar sinds 1986 is de steenkolenmijn omgetoverd tot een plek voor kust en cultuur. Wij kiezen ervoor om een rondleiding van ongeveer twee uur te volgen waarbij we over het terrein en langs de kokerij gaan. Op deze manier komen we veel meer te weten over de geschiedenis van de steenkolenmijn dan wanneer wij alleen rond zouden lopen. Er is veel bewaard gebleven waardoor je een goede indruk krijgt hoe het er vroeger aan toe ging. Wij vertoeven hier de hele middag want er is genoeg te zien, ook nadat de rondleiding afgelopen is. Op het terrein is ook een restaurant te vinden waar wij nog wat eten voordat we terug naar het hotel gaan.

De volgende dag gaan we naar Seaside Beach Baldeney. Het is prachtig weer dus wij besluiten naar het strand te gaan. Je kunt hier heerlijk relaxen in de stoeltjes op het zand en een duik nemen wanneer je daar zin in hebt. Wij blijven hier ’s middags en wanneer het donker wordt gaan we terug naar de stad.  ’s Avonds ploffen we neer op een terras in de stad waar we ook gelijk een hapje eten.

Rondreis Essen

De volgende ochtend genieten we van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet om vervolgens een dagje te gaan winkelen in Essen. Er zijn veel winkels te vinden in de stad dus keus genoeg. En even voor de fans van de Primark onder ons, in Essen heeft de Primark met maar liefst 6 verdiepingen! ’s Avonds gaan we naar het charmante stadje Werden, de voorstad van Essen. Dit is een oude stad met smalle straatjes. kleine cafés en overal vakwerkhuizen. Wanneer we rondlopen in het stadje zien we veel boetiekjes en restaurants. We lopen vervolgens nog even langs het water op voordat we terug naar het hotel gaan.

Het was een leuk weekend waar we veel van Essen hebben gezien! ’s Ochtends eten we nog even snel wat in het hotel voordat we terug naar huis gaan.

Bezienswaardigheden Essen

  • Zeche und Kokerei Zollverein
  • Seaside Beach Baldeney
  • Werden
Foto's Essen

Vragen over Essen:

Welke valuta accepteren ze in Essen?

In Essen betalen ze met de euro.

Is er tijdverschil tussen Essen en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Essen en Nederland.

Wat zijn typische gerechten in Essen?

Typische gerechten zijn de Wiener Schnitzel en varkensvleesrecepten.

Deze reis is te boeken bij: