Fly & Drive Sicilië

Fly & Drive Sicilië

Kras Logo

Boek deze reis bij Kras

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

28
De 3 populairste bestemmingen
Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Portugal Foto 1

Fly & Drive Portugal

Sardinië Foto 1

Fly & Drive Sardinië

Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

 • Inspiratie voor alle reizigers
 • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
 • De mooiste bestemmingen
 • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
Profiteer van de KLM Werelddeal Weken tijdens je (fly drive) vakantie
januari 16, 2019
5 plaatsen die niet op je reisbucketlist van 2019 mogen ontbreken
januari 14, 2019
Voor een winterse fly drive vakantie moet je hier zijn
december 7, 2018

Sicilië, ofwel Sicilia in het Italiaans, is een erg leuk eiland voor een fly & drive vakantie. Sicilië ligt in het uiterste zuiden van Italië. Het eiland telt negen provincies; Messina, Enna, Catania, Siracusa, Ragusa, Caltanissetta, Agrigento, Palermo en Trapani. In het noordoosten van Sicilië vind je de vulkaan Etna die zich als een enorme bult uit het landschap laat tonen. Rondom deze vulkaan is het landschap vlak en wordt het voornamelijk gebruikt voor landbouw. In het midden van Sicilië ligt een groot meer genaamd “Lago Pergusa”, rondom dit meer is het autorace circuit Autodromo di Pergusa gebouwd. Tijdens jouw fly & drive vakantie in Sicilië is dit zeker een bezichtiging waard.

Rondreis Sicilië

FlyDriveVakantie.com heeft ter Fly drive Siciliëinspiratie voor jouw vakantie een leuke rondreis door Sicilië uitgestippeld. De rondreis die we op Sicilië gaan maken begint in de stad Palermo. Deze universiteitsstad is perfect om onze reis ontspannen te beginnen. We struinen door de straten van Palermo en genieten van het Italiaanse stadsleven en de daarbij behorende lekkernijen.

 

Wanneer je van voetbal houdt, probeer dan een wedstrijd mee te pikken van de plaatselijke US Citta di Palermo. Deze club speelt in “ongebruikelijke” roze shirts en dit kleurt het stadion tijdens wedstrijden als nergens anders. Na Palermo vervolgen we onze tocht voor een uitstapje naar Cefalù aan de noord kust van Sicilië. Cefalù is een perfecte plek om te (leren) duiken.

 

sicily-714675_640Als we weer zijn opgedroogd van onze duik in de zee bij Cefalù vertrekken we richting de havenstad Messina. In Messina bekijken we prachtige kerken, het nationaal museum, zoölogisch museum, de dom van Messina en de ooit langste brug ter wereld “de Hoogspanningskabel”. Onze huurauto brengt ons vervolgens naar de stad Catania iets ten zuiden van Messina. Catania is de grootste stad van het eiland en biedt talloze mooie oude gebouwen, kerken en monumenten. Neem lekker de tijd om Catania te ontdekken! De laatste stop van onze rondreis door Sicilië staat gepland naar de Etna vulkaan. Deze een-na-hoogste vulkaan van Europa is omringd door een prachtige natuur en de rit er naartoe is alleen al bijzonder. De Etna vulkaan is één van de actiefste vulkanen ter wereld en heeft voor het laatst in 2011 haar activiteit getoond.

 

 

Sicilië klimaat

Op Sicilië heerst een Middellandse Zeeklimaat met warme zomers en zachte regenrijke winters (gemiddelde temperatuur van februari is ongeveer 15 graden). Als men zich benedenwinds van de Etna bevindt, en deze nog bedekt is met sneeuw, kan het echter heel koel worden. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur op Sicilië rond de 25 graden. Kortom een prima klimaat voor een heerlijke fly & drive vakantie op Sicilië.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Sicilië:

 • Dom van Messina
 • Nationaal museum Messina
 • Zoölogisch museum Messina
 • ‘Hoogspanningskabel’ van Messina
 • St. Agatha kathedraal
 • Castello Ursino
 • Etna vulkaan

Foto's Fly & Drive Sicilië

Deze reis is te boeken bij: