Fly & Drive Oostenrijk

0
Fly & Drive Oostenrijk

De Jong Logo

Boek deze reis bij De Jong Intra

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

2218
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Oostenrijk is een land gelegen in Centraal-Europa. Oostenrijk wordt voor twee derde bedekt door de Alpen, een gebergte wat zicht strekt tot acht verschillende Europese landen. Het land heeft 8.8 miljoen inwoners maar is in oppervlakte ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Goede wegen leiden je door de mooie natuur die het land te bieden heeft. Een prachtige formule voor onze fly & drive vakantie door Oostenrijk.

Rondreis Oostenrijk

 

Na net iets minder dan twee uur vliegen, zijn we geland op de luchthaven van Wenen. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en het startpunt van onze fly & drive vakantie. We rijden met onze huurauto ongeveer 15 minuten naar het centrum van Wenen. Het centrum van Wenen kent veel bezienswaardigheden waar wij ons anderhalve dag hebben vermaakt.

 

Schloss-schönbrunn-fly-&-drive-vakantie-Oostenrijk

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Wenen is Schloß Schönbrunn. Dit is een imposant paleis met gigantische tuinen, wat vroeger diende voor oud keizer Fans Jozef en keizerin Sisi. We laten de tour links liggen en struinen af naar Brau-Bar waar we genieten van een grote schnitzel. De zon is onder en wij bezoeken Prater, een attractiepark met een romantische uitstraling in het avonddonker.

 

De tweede dag vervolgen we onze tour in Wenen in Slot Belvedere. Vergeleken met Schönbrunn is het een bescheiden paleis uitgevoerd in barok. Nadat we Belvedere verlaten gaan we een kijkje nemen bij Hunterwasserhaus. Een kleurrijk en speels appartementencomplex ontworpen door de Oostenrijkse Kunstenaar Friedensreich Hundertwasser.

 

We laten Wenen achter ons en reizen af naar Salzburg. Na ongeveer drie uur te hebben gereden in onze huurauto arriveren we op bestemming. Salzburg heeft een oud stadscentrum omringd door mooie natuur. Daarnaast heeft Salzburg de beschikking over Hangar-7. Hier komen eten, drinken, kunst, vliegtuigen en formule 1 auto’s samen in één gebouw. We genieten van alles wat Hangar-7 ons te bieden heeft en sluiten de avond af met een wandeling door het oude stadscentrum.

 

Grossglockner-fly-&-drive-vakantie-Oostenrijk

We verlaten het prachtige Salzburg en rijden met de auto naar de hoogste berg van Oostenrijk: de Großglockner. Hier rijden we over de Hochalpenstraße een 48 kilometer lange route en vallen van de ene verbazing in de andere. Mocht je een fly & drive naar Oostenrijk boeken is dit de route die je gereden moet hebben! De route kan je in ongeveer één uur rijden, maar wij adviseren je om hier de hele dag voor uit te trekken. Aan het eind van de autoroute heb je uitzicht op de Pasterze, een gletsjer aan de voet van de Großglockner.

 

Na deze indrukwekkende route vervolgen we onze reis naar Innsbruck. Innsbruck ligt op ongeveer 3 uur rijden ten westen van de Großglockner. De stad heeft een middeleeuws centrum met veel bezienswaardigheden. Er is een bezienswaardigheid dat symbool staat voor de stad: Goldenes Dachl. Het balkon heeft anders dan de naam vermoed een koperen dak. We bewonderen de mooie architectuur en musea die de stad te bieden heeft midden in de bergen.

 

Het is tijd om de laatste bestemming van onze vakantie te bezoeken: Bregenz. Voordat we arriveren, nemen we de afslag naar Dorbirn waar we de gondel pakken naar Karren. Hier hebben we prachtig uitzicht op de omgeving en eten wat in het panoramarestaurant boven op de berg. Vervolgens maken we een wandeling over een van de verschillende routes die zijn aangelegd. We dalen weer af met de gondel en sluiten de reis af in Bregenz. We bezoeken hier nog een cultureel evenement wat op dat moment aan de gang is en sluiten onze fly & drive vakantie in Oostenrijk af.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Oostenrijk:

Deze bezienswaardigheden zijn ook zeker de moeite waard:

  • Krimmler Wasserfälle
  • Eisreisenwelten (ijsgrot)
  • Karlskirche
  • Dachstein

Foto's

Vragen over Oostenrijk:

Welke valuta accepteren ze in Oostenrijk?

In Oostenrijk betalen ze gewoon met de Euro.

Welke stekker gebruiken ze in Oostenrijk?

In Oostenrijk worden stopcontacten van type F gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hoeft geen reisstekker mee te nemen op vakantie.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Oostenrijk gaat.

Is er tijdverschil tussen Oostenrijk en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Oostenrijk en Nederland.

Wat voor weer is het in Oostenrijk?

Oostenrijk heeft verschillende klimaten. Hoge gebieden in de Alpen hebben een hooggebergteklimaat en laaggelegen gebieden hebben een landklimaat.

MaandGemiddelde maximum temperatuurGemiddeld aantal mm regen
Januari1 graden61-100 mm
Februari4 graden61-100 mm
Maart9 graden61-100 mm
April14 graden61-100 mm
Mei19 graden61-100 mm
Juni22 graden101-200 mm
Juli24 graden101-200 mm
Augustus24 graden101-200 mm
September20 graden61-100 mm
Oktober13 graden61-100 mm
November6 graden61-100 mm
December2 graden61-100 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Oostenrijk?

De kwaliteit is goed en het kraanwater is veilig om te drinken.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Oostenrijk?

Oostenrijk is in vergelijking met Nederland duurder. Ter indicatie, de gemiddelde Euro 95 (E5) benzineprijs in Oostenrijk is €1,20 t.o.v. €1,77 in Nederland. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index zijn de boodschappen in Oostenrijk ongeveer 9% duurder dan Nederland. Restaurants zijn in volgens deze index in Oostenrijk ongeveer 16% goedkoper dan Nederland. Maar ook andere consumentenprijzen zijn ongeveer 11% lager dan in Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Oostenrijk?

Typische Oostenrijkse gerechten zijn Schnitzel, Knödel, Spätzle, Strudel en Sachertorte.

Deze reis is te boeken bij:

Wilt u een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: