zweden

Fly & Drive Zweden

Het in Scandinavië naast Noorwegen gelegen Zweden is één van de meest welvarende landen op deze wereld. Het land is daarentegen met 26.4 inwoners per vierkante kilometer zeer dun bevolkt. Dit resulteert in een combinatie van goede wegen, mooie steden en uitgestrekte gebieden. Deze formule maakt Zweden een prachtige locatie voor een fly & drive vakantie dichtbij huis.

zweden map

Rondreis fly & drive Zweden

We checken in op Schiphol, Amsterdam. In een kleine anderhalf uur vliegen we naar Kopenhagen. Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en hiermee de start van onze fly & drive vakantie naar Zweden. Het is erg praktisch om onze reis hier te beginnen. We hebben de keuze op deze mooie Deense stad te verkennen of direct via de brug tussen Denemarken en Zweden door te rijden naar het daadwerkelijke begin van onze rondreis door Zweden: Malmö.

Malmö is met een kleine 300.000 inwoners de derde stad van het land en behoorde vroeger tot Denemarken. In Malmö bezoeken we het imposante raadhuis aan het grote plein in het centrum van de stad en lopen vanaf hier naar de St. Pauli kerk en het beroemde kasteel Malmöhus. Nadat we alle pracht hiervan hebben bekeken, rijden we door naar de volgende bestemming van onze fly & drive vakantie.

Na een tijdjeSkane met onze huurauto door het Zweedse landschap te hebben gereden, komen we aan in Skâne. Dit natuurgebied is zeer divers en telt verschillende kleine Zweedse dorpjes. In Skâne is werkelijk van alles te doen op relatief korte afstand van elkaar. We maken prachtige wandeltochten, bezoeken oude kastelen en maken een spannende fietstocht door het heuvelachtige landschap.

Na de regio te hebben verkend, is het tijd om door te rijden naar Göteborg. Göteborg telt zo’n 475.000 inwoners en ligt aan de Oostzee. De stad heeft een moderne haven en een sfeervol centrum. We waaien lekker uit en kopen Zweedse souvenirs in het overdekte winkelcentrum in het centrum van de stad. Ook hebben we de mogelijkheid om diverse historische kerken te bezoeken.

Stockholm

We laten Göteborg achter ons en rijden verder richting het noord-oosten van het land. In een kleine 5 uur komen we aan in de hoofdstad Stockholm. Stockholm wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. De stad ligt namelijk midden in de Scherenkust, een gebied met meer dan 24.000 kleine eilandjes. De 14 eilanden waar Stockholm op gebouwd is worden verbonden door vele bruggetjes. Dit geeft de stad een gezellig en sfeervol uiterlijk. We maken een spectaculaire en informatieve fietstocht door de straatjes van Stockholm, steken over naar de verschillende delen van de stad en genieten van de vissersbootjes die continu langs varen. De geschiedenisliefhebber kan zijn hart ophalen in Stockholm. De stad bruist van de historie en musea.

We verlaten het mooieVisby Stockholm en pakken de boot naar de laatste bestemming van onze fly & drive vakantie: Gotland. Het in de Oostzee gelegen Gotland ligt voor de Zweedse kust en is een historisch paradijs. Met zijn vele oude burchten, ruïnes en kerken uit de tijd van onder andere de Vikingen is dit een plek die we niet mogen missen. Na zo’n vier uur varen komen we aan in de hoofdstad van het eiland: Visby. In Visby bezoeken we de 13e eeuwse stadsmuur, die werkelijk magisch te noemen is. Eens moest deze muur de stad beschermen tegen vijanden van buitenaf. Met Visby als uitvalsbasis bekijken we de rest van het eiland. We wandelen door het mooie landschap en komen overal ruïnes tegen. Een indrukwekkend beeld. ‘s Avonds genieten we in Visby na van een mooie fly & drive vakantie in Zweden.

 Bezienswaardigheden fly & drive Zweden

  • Øresundbrug
  • Rådhuset
  • St. Pauli kerk
  • Malmöhus
  • Skâne
  • Visby ringmuren

Deze reis is te boeken bij:

Wilt u een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: