Fly & Drive Roemenië

Maak een rondreis door Roemenië op fly & drive vakantie. Roemenië is misschien niet de meest voor de hand liggende fly & drive bestemming, maar hier zullen we zeker verandering in brengen. In Roemenië lijkt het soms of de tijd heeft stil gestaan. Ontdek ‘het Parijs van het oosten’  Boekarest, de prachtige kastelen, langgerekte landschappen en de legende van Graaf Dracula.  

Rondreis fly & drive Roemenië

Na een korte vlucht landen we in Boekarest. We halen onze huurauto op en rijden naar het hotel. We ervaren de Roemeense rijstijl al meteen. Het wegdek is niet super goed, dus je moet vooral voor je kijken. Verder worden verkeersregels niet heel strak nageleefd, maar we vinden het niet vervelend of eng.

In Boekarest wandelen we door het oude stadscentrum en bekijken we verschillende winkeltjes en boetiekjes. We picknicken in het Cişmigiupark en we bezoeken het Nationaal Historisch Museum. We zijn niet heel bekend met de Roemeense geschiedenis dus het leek ons wel handig om deze kennis even op te frissen voor we het land door gaan.

Na een overnachting in Boekarest vertrekken we richting Brașov. Onderweg stoppen we bij Bran Castle. Dit kasteel in het Transsylvanische drop Bran zou volgens de legende het kasteel van Graaf Dracula zijn geweest. Hier is helemaal niks van waar, maar een mooi kasteel is het zeker. Eenmaal in Brașov checken we in bij ons hotel en we verkennen het stadje. De Zwarte Kerk is een van de bekendste bezienswaardigheden in Brașov. De kerk dankt haar naam aan de muren die door een brand zwartgeblakerd zijn. Na het bezoek aan de kerk lopen we door langs de orthodoxe kathedraal, de middeleeuwse universiteit en het oude stadhuis. We dineren bij een leuk restaurant en gaan op tijd weer terug naar ons hotel. Vandaag hebben we echt flink gewandeld! Op onze tweede dag in Brașov bezoeken we het oude centrum en vanaf daar nemen we de stoeltjeslift naar een uitkijkpunt. Roemenië is echt heel mooi, het uitzicht is adembenemend. Eenmaal weer beneden gaan we naar het nieuwe centrum, waar we de rest van de dag besteden.

Vanaf Brașov gaan we naar Sibiu. Dit is maar een heel klein stukje rijden, maar we willen een kleine omweg maken over de Transfăgărășan. De Transfăgărășan, of de DN7C, werd door Top Gear uitgeroepen tot de beste weg ter wereld. De weg loopt door het Transsylvanische berglandschap en bevat enorm veel scherpe haarspeldbochten waardoor het veel weg heeft van een race parkour. Geen zorgen overigens, je mag maar 40 kilometer per uur op deze weg omdat het anders te gevaarlijk is. Het rijden op de Transfăgărășan stond bij ons echt op de bucketlist. Daarom wilden we ook op fly & drive vakantie, want wat is er nou leuker dan zelf rondrijden op zo’n weg!  

Eenmaal in Sibiu kijken we onze ogen uit. Het oude centrum lijkt net een schilderij! Door de sprookjesachtige omgeving is het al zo mooi om gewoon aan de wandel te gaan en te kijken waar je uitkomt. We komen langs het Bruckenthal museum waar veel kunst, ook van Hollandse meesters, te zien is. Op onze tweede dag in Sibiu bezoeken we de Evangelische Lutherse kathedraal. Eenmaal binnen horen we dat we de toren ook kunnen beklimmen voor een mooi uitzicht. Dit doen we natuurlijk! Vlakbij de kathedraal bevindt zich de Leugenbrug, en we slenteren nog verder door het stadje.

De volgende dag vertrekken we naar Bazna. Roemenië staat bekend om de vele kuuroorden dus we wilden dit erg graag meemaken. We komen helemaal tot rust in het kuuroord. De volgende dag rijden we naar Sighisoara, nog een ontzettend kleurrijk sprookjesdorp. We besteden hier de rest van de middag en aan het eind van de middag keren we weer terug naar Bazna. Het is niet aan te raden om in het donker te rijden, dus morgen maken we de langere rit naar Piatra Neamț. Met onze huurauto rijden we door het platteland en kleine dorpjes. We stoppen ook nog bij een orthodox klooster en krijgen een rondleiding van echte nonnen.  

Meer foto’s van Roemenië zien? Bekijk dan onze Pinterest!

We arriveren in Piatra Neamț. In dit gezellige stadje nemen de kabelbaan naar de Coziaberg voor een prachtig uitzicht. Verder slenteren we door het stadje en genieten we van onze laatste momenten in Roemenië. Vanaf Piatra Neamț is het een lange rit naar Boekarest, maar dat is helemaal niet erg. We kijken onze ogen uit in dit mooie landschap en we stoppen geregeld. Aan het begin van de avond komen we aan. Gelukkig hebben we nog twee dagen om deze stad verder te bekijken!

In Boekarest leveren we de huurauto alvast in, die hebben we niet meer nodig. We volgen een tour over het communistische verleden van Roemenië en we bezoeken het prachtige Concertgebouw. We doen het lekker rustig aan in de hippe wijk Lipscani, drinken een aantal biertjes en eten er lekker. Op onze laatste dag in Boekarest bezoeken we de Sint George kerk. We hebben al veel kerken gezien deze vakantie, maar dit is misschien wel de mooiste! Daarna maken we een wandeling door de botanische tuinen van Boekarest. Wat een mooie manier om onze fly & drive vakantie af te sluiten! We zullen de kastelen die rechtstreeks uit een Disney-film lijken te komen missen, de vriendelijke bevolking en de ongedwongenheid. We komen zeker nog een keertje terug!

Bezienswaardigheden fly & drive Roemenië

  • Kloosters in Bucovina
  • Kerken Maramureș
  • Parc Aventura Brasov (Kabelbaanpark)
  • Corvin Castle
  • Kasteel Pales
  • Zoutmijnen Turda
  • Kloosters van Bucovina
  • Donaudelta

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: