Miami Beach Florida

Fly & Drive Florida

Florida, ook wel bekend als “The Sunshine State”, is zowel bij buitenlanders als Amerikanen een geliefde vakantiebestemming. Door het aangename klimaat en de afwisseling tussen wereldsteden, grote nationale parken en hagelwitte stranden is de Amerikaanse staat Florida uitermate geschikt voor een onvergetelijke fly & drive vakantie.

Rondreis fly & drive Florida

Flyn drive Florida

Ocean fly drive FloridaWe steken de Atlantische Oceaan over en landen in het kleurrijke en bruisende Miami, de bekendste stad van Florida. Deze exotische stad huist vele talen en culturen. In Miami hebben we tickets bemachtigd voor een boottocht langs de indrukwekkende skyline van het financiële centrum, het hippe strand van Miami Beach en de peperdure villa’s van filmster Will Smith en drugsbaron Al Capone. In de avond genieten we van een grote hamburger in een Art-Deco restaurant op Ocean Drive en vermaken we ons met het spotten van langsscheurende Mustangs. Een ideale start van onze fly & drive vakantie in Florida.

De volgende dag rijden weEverglades Florida in onze comfortabele huur- auto met airconditioning door naar het oosten, waar Everglades National Park al snel aan de horizon verschijnt. Dit prachtige park staat bekend om haar natuurlijke schoonheid. We hebben een tour inclusief boottocht gepland. Onderweg zien we prachtige vogels, dodelijke alligators en de zeldzame Florida-panter. Van onze ervaren gids leren we alles over het natuurgebied en de bijzonder dieren die hier samenleven.

Na de avonturen in Everglades National Park brengt de auto ons naar het idyllische Fort Myers. Deze badplaats herbergt verschillende beroemde witte stranden en een azuurblauwe zee. We rusten uit onder het genot van een tropische cocktail en de actievelingen onder ons slaan een balletje op de plaatselijke golfbaan of gaan diepzeevissen in de Golf van Mexico.

Wanneer onze huid goudbruin is gekleurd van de zon, vertrekken we ontspannen naar Tampa Bay. Al snel rijden we de Sunshine Skyway Bridge op, één van de langste bruggen ter wereld. We rijden het gezellige Tamba Bay binnen, waar we een bezoek brengen aan de Bush Gardens, de grootste en mooiste dierentuin van de Verenigde Staten. We spotten gevaarlijke haaien en vrolijke dolfijnen in het Florida Aquarium.

We zetten onze rondreis voort richting Homosassa Springs Wildlife Park. Hier springen we op de boot en varen door de ruige moerassen van het park. Met onze verrekijker spotten we één van de vele zeekoeien in dit gebied.

Het is alweer snel tijd om het prachtige Homosassa Springs achter ons te laten en richting Orlando te rijden. Orlando staat bekend om zijn vele pretparken zoals Walt Disney World en Universal Studios. Dit is het moment om ons weer even kind voelen. We lopen door films en stripboeken en gaan op de foto met Mickey Mouse. Natuurlijk nemen we ook even een kijkje bij het indrukwekkende Harry Potter World in Universal Studios. De volgende dag hebben we een shoppingtour gepland. We worden opgehaald bij ons hotel en bezoeken de Premium Outlets Vineland en de twee Malls van Florida. Bij de shoppingtour zit ook een handig boekje met korting dus we gaan zeker niet met lege handen naar huis.

Na ons bezoek aan OrSt. Augustine Floridalando rijden we door naar St. Augustine. Onderweg komen we langs de plaats Daytona Beach, waar we een NASCAR race van dichtbij meemaken. Gaaf! Na de race rijden we de oudste Europese nederzetting in Florida en tevens de Verenigde Staten binnen: St. Augustine. We wandelen langs het pompeuse Castillo de San Marcos en maken foto’s bij de oude Spaanse stadsmuur.

Na St. Augustine maken we een sprong in de tijd. We rijden door naar een plaats waar het hart van menig ruimteliefhebber een sprongetje maakt: Cape Canaveral. Naast het heerlijke strand en de goede sfeer vinden we hier het beroemde Kennedy Space Center. Hier treden we in de voetsporen van astronaut Neil Armstrong, de eerste mens op de maan. Na deze spectaculaire ruimtereis praten we na op het strand van Cocoa Beach, wat op steenworp afstand van Cape Canaveral ligt.

Uitgerust en wel rijden we in onze huurauto langs de Atlantische Oceaan terug naar Miami, waar we ons nogmaals onderdompelen in deze geweldige mix van beachlife Key West Floridaen cultuur. Wanneer we zijn opgeladen vertrekken we naar het eindpunt van onze fly & drive vakantie, die letterlijk in het midden ligt: Key West. Via de enorme Overseas Highway rijden we van het vaste land van Florida naar het zuidelijkste punt van de Verenigde Staten. In Key West proberen we Cuba te spotten, snorkelen we tussen de kleurrijke koraalriffen en zeilen we tussen de felblauwe golven. Een perfecte afsluiter van onze fly & drive vakantie in Florida.

Klimaat Florida

Florida staat bekend om het grote aantal zonuren. Er heerst een warm zeeklimaat. De zachte bries die vanuit de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico waait maakt een verblijf in Florida zeer aangenaam. In de zomermaanden liggen de temperaturen tussen de 25 en 30 graden en aangezien Florida een warm klimaat heeft, is er af en toe nog wel eens sprake van een flinke regenbui.

Bezienswaardigheden fly & drive vakantie Florida

  • Homosassa Springs Wildlife Park
  • Walt Disney World
  • Universal Studios
  • Castillo de San Marcos
  • Kennedy Space Center
  • Overseas Highway

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly en drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: