curacao

Fly & Drive Curaçao

Voor de kust van het Zuid-Amerikaanse Venezuela ligt eiland Curaçao. Dit tropische paradijs maakt deel uit van het Koningrijk der Nederlanden en ligt in de Caribische Zee. Curaçao heeft een heerlijk klimaat, goede wegen en het gezellige Willemstad. Deze combinatie maakt een fly & drive vakantie in Curaçao erg geschikt voor een ontspannen rondreis.

Rondreis fly & drive Curaçao

Reisroute_Curacao

Curaçao ligt op zo’n 10 uur vliegen van Amsterdam. We pakken onze koffers en zetten koers naar de hoofdstad van het eiland: Willemstad. Willemstad zal gedurende onze fly & drive op Curaçao als uitvalsbasis gelden. We landen op de internationale luchthaven van de stad en rijden vervolgens met onze huurauto richting ons comfortable hotel. Willemstad is de grootste stad van de Antillen en wordt ook wel het Amsterdam van het westerlijk halfrond genoemd. De typerende architectuur van de stad speelt hier een doorslaggevende rol in.

Met Willemstad als uitvalsbasis maken we ons klaar voor diverse excursies en uitstapjes, die we dankzij de vrijheid die onze huurauto biedt kunnen maken. Ondanks dat Curaçao een relatief klein eiland is, is er meer dan genoeg te beleven!

Onze huurauto brengt ons nwillemstad-curaçaoaar de bruisende wijk Otrabanda in Willemstad. Otrabanda, wat letterlijk ‘aan de andere oever’ betekent, ligt aan de Sint Annabaai en biedt een prachtig uitzicht over de kleurrijke huizen en de Handelskade van de stad. We wandelen rond in de wijk Punda, die via Otrabanda met de pond te bereiken is en herkennen overal de Amsterdamse stijl. Een tropisch Amsterdam: wie wil dat nou niet?

Een lekker drankje en heel wat mooie foto’s later wandelen we naar het oude Rif Fort. De fanatieke shopper onder ons kan hier zijn hart ophalen. Afgeladen met souverniers lopen we terug naar onze huurauto en rijden verder naar Brievengat. In Brievengat vinden we boven op de heuvel het pittoreske plantantagehuis van deze wijk. Deze huizen werden op deze plekken gebouwd, zodat er een goed overzicht was over de plantage.

christoffelpark-curaçaoNa een kijkje te hebben genomen in dit mooie huis met een dubieuze geschiedenis, zetten we onze tocht voort naar de aan de Sint Jorisbaai gelegen Ostrich Farm. Deze farm fokt struisvogels, de laatste en grootste loopvogel ter wereld. Bij deze farm hebben we de mogelijkheid om de struisvolgels te bekijken en te voeren. Voor de waaghalzen is het daarnaast mogelijk om een struisvogel te berijden. Na een ‘vliegende’ rit achter op een vogel kruipen we weer achter het stuur en rijden verder naar onze volgende bestemming.

In een klein half uurtje komen we aan in het Christoffelpark aan de andere kant van het eiland. Het Christoffelpark mag zich het grootste park van Curaçao noemen. We maken, op basis van onze conditie, een wandeling naar keuze door het park. Onderweg komen we slangen, leguanen, spinnen en talloze vogels tegen. Griezelig of mooi?

Na onze wandeling moeten strand-curaçaowe dringend op zoek naar wat afkoeling. Gelukkig hebben we onze zwemkleding meegenomen. Onze huurauto brengt ons in rap tempo naar Playa Kalki. Dit strand heeft iets magisch en wordt ook wel ‘Alice in Wonderland’ genoemd. We nemen een verfriddende duik in de blauwe zee en gaan al snorkelend op zoek naar exotische vissen tussen het kleurrijke koraal. Is snorkelen niet spannend genoeg voor je? Dan kun je hier met of zonder begeleiding vanaf het strand duiken (afhankelijk van ervaring). Erg spectaculair!

Wanneer we weer boven de golven uitkomen en vele vissen te hebben gezien, drogen we op en rijden langzaam terug naar Willemstad. Vanuit Willemstad hebben we de mogelijkheid om onze dagen naar keuze in te delen en te genieten van een heerlijke fly & drive vakantie op Curaçao!

Bezienswaardigheden fly & drive Curaçao

  • Otrabanda
  • Rif Fort
  • Ostrich Farm
  • Christoffelpark

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: