canarische-eilanden

Fly & Drive Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep voor de kust van Marokko. Na oorspronkelijk bewoond te zijn door de Guanchen, maken de eilanden tegenwoordig deel uit van Spanje. De gebieden op de Canarische Eilanden kennen een subtropisch klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen en zijn daarnaast van vulkanische oorsprong. Hierdoor heeft de natuur een bijzonder mooi en afwisselend karakter gekregen. Door de combinatie van het goede weer, de afwisselende bestemmingen en de relatief korte afstanden zijn de Canarische Eilanden een mooie locatie voor een fly & drive vakantie.

Rondreis fly & drive Canarische Eilanden

Fly drive Canarische Eilanden
Onze fly & drive vakantiSanta Cruz de Tenerifee begint goed voorbereid op de luchthaven van Amsterdam. We vliegen in zo’n 4,5 uur naar het zonnige Tenerife. Tenerife is het grootste eiland van de eilandengroep en staat bekend door de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje. We landen op de luchthaven van het eiland, halen onze huurauto op en rijden richting het centrum van Santa Cruz de Tenerife. Deze stad is samen met Las Palmas op Gran Canaria één van de hoofdsteden van de Canarische Eilanden. Santa Cruz telt 225.000 inwoners en telt vele bijzonderheden. We parkeren onze auto en wandelen door het centrum van de stad. Terwijl de hoge overheidsgebouwen voorbij glijden naderen we Plaza del Príncipe de Asturias. In deze groene oase ontsnappen we aan de drukte van de stad en drinken we een koud drankje.

We rijden door naar het noorden van het eiland. Wanneer we in Montañas de Anaga aankomen, een drie miljoen jaar oude bergketen, trekken we onze wandelschoenen aan om na een stevige hike te genieten van een fantastisch uitzicht over het gebergte. Na de afdaling rijden we door naar de westelijk gelegen havenstad Puerto de la Cruz. Onderweg maken we een tussenstop om de heerlijke wijnen van Tenerife te proeven. In Puerto de la Cruz maken we een avondwandeling over de gezellige boulevard en rusten we goed uit in ons comfortable hotel.

De volgende dag brengt ons naar Parque National del Teide. In dit grote Nationele Park heerst een zogenaamd microklimaat, waardoor er unieke planten- en diersoorten voorkomen. We maken een fantastische wandeling door dit maanlandschap en proberen een typerende kanarie te spotten. Aan het einde van onze wandeling nemen we de kabelbaan naar het 3555 meter hoog gelegen punt La Rambleta, waar we worden beloond met een geweldig uitzicht over het gebied.

Los GigantesWe zetten onze fly & drive vakantie voort naar de kustplaats Los Gigantes. Deze plaats is bekend door de 600 meter hoge rotswand die uit de zee oprijst. Los Gigantes is zeer indrukwekkend om te zien. Vele appartementen zijn tegen de stijle rotswand aangebouwd. Daarnaast zijn de moderne jachthaven en het zwarte zandstrand van Los Gigantes zeker het bezoeken waard.

Na genoten te hebben van het uitzicht en het strand rijden we door naar Güímar. Güímar is een slaperig plaatsje met een grote trekpleister: de piramides van Güímar. Deze piramides zijn gebouwd van lavasteen en worden vaak vergeleken met hun grote broers in Egypte. We maken foto’s bij deze indrukwekkende bouwwerken en rijden daarna terug naar Santa Cruz.

We verlaten Tenerife en nemen we de veerboot naar Gran Canaria. Gran Canaria is het populairste eiland van de eilandengroep en dankt deze status aan zijn afwisselende bestemmingen. De veerboot meert aan in de plaats Puerto de las Nieves, waar we een mooie wandeling door het centrum maken. Vervolgens rijden we door naar Rogue Nublo, wat vrijwel in het middel van Gran Canaria ligt. We hiken in de schaduw van de imposante wolkenrots door het gebied heen. Een indrukwekkende tocht!

Maspalomas Canarische EilandenOnze volgende bestemmingen zijn Puerto de Mogan en Taurito. Deze zuidelijk gelegen plaatsen staan bekend om hun grote golven en zijn daarom uitermate geschikt om te surfen. Ook is het mogelijk om dolfijnen te spotten en de traditionele markt te bezoeken. Erg gaaf! Na de golven met succes te hebben getrotseerd rijden we door naar het toeristische hart van Gran Canaria: Maspalomas. Maspalomas staat bekend om het brede strand Playa del Inglés, waar we lekker kunnen bijkomen van de indrukken tot nu toe. Het is ook zeker een must om de duinen van Maspalomas te bezoeken en hier te genieten van de zonsondergang.

Wanneer we verder rijdCaldera Bandamaen richting het noorden van het eiland, naderen we het einde van onze fly & drive vakantie. Onze eindbestemming is Las Palmas. Las Palmas is met ongeveer 400.000 inwoners de grootste stad van Gran Canaria. Voordat we in deze bruisende stad aankomen, maken we een tussenstop bij Caldera de Bandama. Deze enorme krater is ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting, zo’n 1000 jaar geleden. We wandelen door deze enorme krater en zien de impact die deze uitbarsting vandaag de dag nog heeft.

We sluiten onze fly & drive vakantie af in Las Palmas. In Las Palmas brengen we een bezoekje aan Casa Colón, wat het huis van Columbus geweest is. Hier is een mooie tentoonstelling te zien. Daarna slaan we de laatste souvenirs in, maken we een laatste wandeling langs de kust van de Atlantische Oceaan en kijken we terug op een geslaagde en afwisselende fly & drive vakantie op de Canarische Eilanden.

Bezienswaardigheden fly & drive Canarische Eilanden

  • Pico del Teide
  • Plaza del Príncipe de Asturias
  • Parque National del Teide
  • La Rambleta
  • Piramides van Güímar
  • Las Dunas de Maspalomas
  • Caldera de Bandama

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie naar de Canarische Eilanden boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: