amerika-westkust

Fly & Drive Westkust Amerika

Van de sterren in Hollywood, de wijnvelden in het binnenland tot de stranden van Santa Barbara. Dit is misschien wel mijn mooiste vakantie ooit!

De Westkust van Amerika is erg divers en heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Het gebied heeft een gunstig klimaat en is in vrijwel alle jaargetijden prima voor een fly & drive vakantie. Uiteraard staat de westkust van de Verenigde Staten bekend om de jetset, de stranden en de bekende plaatsen San Francisco en Los Angeles. Maar de Westkust heeft nog veel meer te bieden voor jouw vakantie. Lees ons reisverslag en bereid je voor op een geweldige fly & drive vakantie in het westen van Amerika.

Californie fly drive

Rondreis fly & drive Westkust Amerika

We beginnen ons avontuur in de wereldstad Los Angeles in het zuiden van Californië. Omdat Los Angeles ook wel de “Entertainment hoofdstad van de wereld” wordt genoemd gaan we uiteraard op sterrenjacht. We rijden met onze huurauto door de wijken Beverly Hills en Santa Monica. De prachtige grote villa’s en huizen van bekende sterren worden vereeuwigd met onze camera. We rijden vanuit Beverly Hills naar de Universal studio’s waar we de filmsets van onze favoriete Hollywoodfilms bewonderen. We hebben al een ticket gekocht waar een voorrangspass bij in zit dus kunnen onze tijd optimaal benutten. Nadat we enkele filmstudio’s hebben bezocht, gaan we richting downtown LA om te ontspannen met een kop koffie bij Starbucks.

Rondreis westkust amerika

Eenmaal bijgekomen springen we in onze auto en rijden richting het strand van Long Beach. Deze populaire badplaats is perfect om te zien en gezien te worden. We genieten dan ook van de diversiteit aan mensen en bekijken de acts op de boulevard. Er volgt een lange rit en we rusten dan ook nog even goed uit in Long Beach.

In de lokale supermarkt doen we wat last-minute aankopen voor onze rit naar het ruige Death Valley National Park. De lange brede wegen in Amerika geven ons een vrij gevoel en we genieten dan ook met volle teugen van wat Californië te bieden heeft. Death Valley is vanaf de eerste blik indrukwekkend en we voelen ons dan ook ineens erg klein in deze natuurlijke omgeving. Na een wandeling met een lokale gids hebben we misschien wel honderden foto’s geschoten voor ons fotoalbum. We besluiten te overnachten in een hotel met uitzicht op de bergen waar het minder heet is dan in Death Valley.

Na een goede nachtrust te hebben gepakt pakken we onze huurauto en vertrekken we weer richting de kustlijn. We gaan in de richting van Santa Barbara en rijden vanaf daar langs de westkust in de richting van het noorden. Deze rit is op zich al een belevenis en brengt ons langs plaatsen met de prachtige namen Santa Maria, King City en San Mateo.

San Francisco fly drive vakantie

We komen aan in San Francisco, de stad van Full House, de steile heuvels, Lombard Street, de Golden Gate Bridge en de kabeltrams. We parkeren onze huurauto bij ons hotel in de binnenstad van San Francisco en gaan te voet op ontdekkingsreis. Het valt ons op dat de sfeer in San Francisco erg relaxed is en niet aanvoelt als een grote stad. We pakken de kabeltram en genieten van de prachtige huizen langs de steile heuvels. Uiteraard bezoeken we landmarks als de Golden Gate Bridge en de bekende gevangenis Alcatraz op het eiland. Om teleurstelling te voorkomen hadden we al tickets aangeschaft voor de gevangenis. Dit eiland is namelijk een van de populairste toeristische attracties en willen we daarom niet missen. San Francisco heeft onze harten gestolen tijdens ons bezoek, maar we moeten verder naar onze laatste bestemming van deze fly & drive langs de westkust van de Verenigde Staten.

De laatste bestemming van onze reis is het wijngebied rondom Vallejo ten noorden van San Francisco. Hier eindigen we deze bijzonder geslaagde fly & drive vakantie onder het genot van een heerlijk glas van de lokale wijn.

Bezienswaardigheden fly & drive vakantie Westkust Amerika

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie naar West-Amerika boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: