amerika

Fly & Drive Amerika

Amerika is enorm divers en heeft alles voor een zeer goede vakantie. Ik ga er zeker eens naar terug!

De Verenigde Staten zijn een zeer groot land waar veel te zien is. Met het vliegtuig ben je, afhankelijk van het deel van Amerika, ongeveer 8 uur (New York) tot 14 uur (Hawaï) onderweg. De Verenigde Staten zijn wellicht hét land bij uitstek voor een fly & drive vakantie. Binnenlandse vluchten brengen je ver, maar Amerika is gebouwd op autoverkeer. In de minder grote steden is het zonder auto erg behelpen, terwijl er erg veel moois te zien is. Dit varieert van grote metropolen met hoge skylines tot uitgestrekte en prachtige natuurgebieden.

Gebieden in Amerika

Amerika biedt veel mogelijkheden voor een fly & drive vakantie. Naast hoge, moderne en op dat gebied indrukwekkende gebouwen heeft Amerika ook veel musea en natuurgebieden zoals de nationale parken die het bekijken zeker waard zijn.

Midden Verenigde Staten

Een goed startpunt voor jouw fly & drive vakantie naar het midden van de Verenigde Staten is Chicago. Deze grote stad met bijna 3 miljoen inwoners heeft een aantal luchthavens, waarvan Chicago O’Hare de grootste is. O’Hare is de tweede grootste luchthaven van de wereld en er zijn directe vluchten van Amsterdam naar Chicago te boeken. Op de luchthaven kan een auto gehuurd worden om de fly & drive vakantie te starten. Chicago is een grote en bekende Amerikaanse stad met veel bezienswaardigheden. Veel daarvan kunnen gezien worden tijdens de Magnificent Mile, een wandelroute in downtown Chicago. Ook aan te raden is een bezoek aan Millenium Park, de Navy Pier en de bekende Sears Tower. Vanaf de Sears Tower top deck is overigens een fantastisch uitzicht over de stad.

Cloud-Gate-Chicago

Missouri

Na een aantal dagen Chicago kan met de auto gereisd worden naar St. Luis in de staat Missouri. De Gate Arch is het bekendste object in St. Luis en heeft steeds wisselende tentoonstellingen. Van bovenin de Gate Arch kan op een heldere dag tot ongeveer 45km ver gekeken worden! Entree kost $10 per volwassene.

Gateway Arch St. Luis

Oklahoma

Wanneer doorgereden wordt naar Texas is het verstandig om het 1,5 miljoen hectare tellende Mark Twain National Forrest aan te doen, door te rijden naar Oklamoma City. Daar kan je het Frontier City Theme Park bezoeken of bezienswaardigheden bekijken, zoals de dierentuin en verschillende musea zoals het National Cowboy & Western Heritage Museum.

Texas

De tweede grootste staat van Amerika is Texas qua oppervlakte en inwoners. Ook Texas is zeer divers, met mooie steden, zoals Austin, San Antonio en de grotere steden Dallas en Houston. Ook een bezoek waard is Corpus Christi, een kuststad met een groot strand. Ben je toe aan meer rust, dan is Hill County aan te raden. De wegen leiden je tussen en over bergen met fantastisch uitzicht, echte Texaanse dorpjes, grote ranches en talloze fantastische plaatsen om te picknicken.

Seco Creek Texas

De Oostkust

Amerika’s Oostkust is een van de favoriete fly & drive bestemmingen. Dat is niet zonder reden. De Oostkust van Amerika heeft grote metropolen als Boston, Washington DC, New York, en Miami. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze special over de Oostkust van Amerika of bekijk onze Florida rondreis.

De Westkust

Fantastische steden als San Fransisco, Las Vegas en Los Angeles zijn te vinden en via fly & drive gemakkelijk te bezoeken aan de Amerikaanse Westkust. Ook de natuur mag er zijn met de Grand Canyon, Death Valley en andere verschillende nationale parken zoals Monument Valley, Bryce Canyon, Zion, Sequoia Tree, Yosemite en binnen nog te bereiden afstand Yellowstone Park. Meer informatie over de Westkust van Amerika vind je in de Westkust special.

Algemene informatie over Amerika

De Verenigde Staten tellen ruim 310.000.000 inwoners en hebben daarmee het derde hoogste aantal inwoners ter wereld. De Amerikanen wonen verspreid over ruim 9,5 miljoen km2. 79% daarvan woont in stedelijk gebied, waarvan meer dan de helft in de voorsteden. De gemiddelde levensverwachting van een Amerikaan is 78,37. Daarmee staat Amerika op de 34e plek in de wereld. Ter vergelijking: de gemiddelde Nederlander leeft tot hij of zij 79,68 jaar oud is.

Klimaat

In Amerika zijn diverse klimaten te vinden. Dit varieert van een tropisch regenwoud klimaat tot een savanne klimaat. Wanneer van het noorden van de Verenigde Staten naar het zuiden gereden wordt, bijvoorbeeld van Illinois naar Texas kun je drie verschillende klimaten meemaken: het vochtige koude klimaat, het vochtige warme klimaat en het droge warme klimaat. Vochtig houdt overigens niet regenachtig in, maar gebieden met een hoge luchtvochtigheid.

Toerisme

Amerika is een belangrijke toeristische bestemming voor mensen wereldwijd en zelfs de tweede meest populaire bestemming. Jaarlijks kan Amerika ruim 50.000.000 toeristen ontvangen. De meeste toeristen komen uit Canada, Mexico en Europa.

Deze fly & drive reis is te boeken bij: