Inspiratie Reageer
Home » Blogs » Onze vakantie naar Sicilië met een huurauto

Onze vakantie naar Sicilië met een huurauto

Het is een vroege ochtend in Palermo, de zon werpt haar eerste stralen op de indrukwekkende Normandische kathedraal, een architectonisch meesterwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan. We dwalen door de straten, genietend van de geur van versgebakken brood en sterke espresso. Niet ver daarvandaan ligt de prachtige kathedraal van Monreale, een andere parel van Sicilië die je niet mag missen.

Onze fly drive Sicilië begint echt als we in onze huurauto stappen en koers zetten naar het charmante Taormina. De rit langs de kust is adembenemend, met de azuurblauwe zee aan de ene kant en de groene heuvels aan de andere kant. Taormina verwelkomt ons met haar schoonheid en het spectaculaire Griekse theater, met uitzicht op de Ionische zee, is een herinnering aan de rijke geschiedenis van dit land.

Vanuit Taormina nemen we de schilderachtige route naar Ragusa. De stad, die op een heuvel ligt, biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. We stoppen voor een authentiek Italiaans etentje in een lokaal restaurant, waar we genieten van een heerlijke pasta alla Norma, een typisch Siciliaans gerecht.


Onze volgende bestemming is de Vallei van de Tempels in Agrigento. De indrukwekkende Griekse tempels, die majestueus op de heuvels staan, zijn een stille getuige van de grootsheid van de oude beschavingen. We nemen de tijd om rond te lopen en de geschiedenis in ons op te nemen.

Met een huurauto op eigen tempo door Sicilië
Met een huurauto op eigen tempo door Sicilië

Van Agrigento trekken we naar Syracuse, een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. We wandelen door de smalle straatjes, bewonderen de oude gebouwen en proeven de levendige sfeer op de markten. Het is een perfect moment voor een foto, met de zon die langzaam ondergaat achter de historische gebouwen.

Na Syracuse is het tijd voor wat ontspanning in de prachtige badplaats Cefalù. De azuurblauwe zee, het gouden zand en de warme zon maken het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Siciliaanse zon. We nemen een duik in de zee en genieten van een gelato op het strand.

Gelato mmmm
Gelato mmmm

Onze volgende stop is het archeologische park van Segesta. We wandelen door de oude ruïnes en bewonderen de goed bewaarde tempel en het theater. Het is een plek die je meeneemt naar een tijd waarin de Grieken en Romeinen over dit land regeerden.


Van Segesta trekken we naar de Etna, de grootste en actiefste vulkaan van Europa. Het is een indrukwekkend gezicht om de rook uit de krater tezien opstijgen, een herinnering aan de kracht van de natuur. We maken een wandeling door de omliggende natuur, genietend van de unieke flora en fauna die deze vulkanische grond te bieden heeft.

Na de Etna is het tijd om de prachtige stad Noto te verkennen, bekend om haar barokke architectuur. De gebouwen, versierd met ingewikkelde details, zijn een lust voor het oog. We slenteren door de straten, stoppen om de prachtige gevels te bewonderen en genieten van een kopje koffie op een zonnig terras.

Onze laatste stop is het eiland Marettimo, een van de Egadische eilanden. De prachtige baaien en grotten, samen met de helderblauwe zee, maken het tot een paradijs op aarde. We huren een boot en verkennen de grotten, genietend van de rust en de schoonheid van dit ongerepte eiland.

Onze reis door Sicilië is een ervaring die we nooit zullen vergeten. Het is een land dat je hart steelt met zijn schoonheid, zijn geschiedenis en zijn mensen. En hoewel we nu naar huis terugkeren, weten we dat een deel van ons altijd in Sicilië zal blijven.


Met een huurauto op pad op Sicilië

Onze trouwe metgezel tijdens deze onvergetelijke reis was onze huurauto, een compacte maar comfortabele wagen die ons veilig door de kronkelende wegen van Sicilië leidde. Het was meer dan alleen een vervoermiddel, het was onze persoonlijke tijdmachine die ons van de ene historische plek naar de andere bracht.

De auto was uitgerust met alle moderne gemakken die je zou verwachten, zoals airconditioning, een navigatiesysteem en comfortabele stoelen, maar het was de vrijheid die het ons gaf die het echt speciaal maakte. We konden stoppen waar we wilden, of dat nu was om een foto te maken van een adembenemend landschap, een duik te nemen in een afgelegen baai, of gewoon om te genieten van een picknick met uitzicht op de Etna.

Vakantie op Sicilië is één groot avontuur
Vakantie op Sicilië met een huurauto is één groot avontuur

Het rijden in Sicilië was een avontuur op zich. Van de smalle straatjes van Palermo en Syracuse tot de open wegen die door het prachtige landschap slingeren, elke rit was een nieuwe ervaring. En hoewel de wegen soms uitdagend waren, met steile hellingen en scherpe bochten, was het altijd de moeite waard voor de ongelooflijke uitzichten en de plekken die we ontdekten.

Het huren van een auto in Sicilië gaf ons de mogelijkheid om het eiland in ons eigen tempo te verkennen, om de gebaande paden te verlaten en om onze eigen unieke avonturen te beleven. Het was een essentieel onderdeel van onze reis, en een ervaring die we iedereen die Sicilië bezoekt, zouden aanraden.


Onze ervaring over een vakantie op Sicilië

Onze vakantie in Sicilië was meer dan alleen een reis, het was een ervaring die ons leven verrijkte. Elke dag bracht nieuwe avonturen, nieuwe ontdekkingen en nieuwe herinneringen die we voor altijd zullen koesteren. We werden verliefd op de rijke cultuur, de warme mensen en de adembenemende natuur van dit prachtige eiland.

De Siciliaanse keuken was een hoogtepunt op zich. We genoten van de verse zeevruchten, de heerlijke pasta’s, heerlijke kaas en de zoete cannoli, allemaal bereid met liefde en passie. We proefden wijnen uit lokale wijngaarden en leerden over de eeuwenoude tradities van de Siciliaanse wijnbouw.

Word je ook zo blij van Italiaanse kaas
Word je ook zo blij van Italiaanse kaas

We werden ook geraakt door de gastvrijheid van de Sicilianen. Of we nu in een klein dorpje waren of in een bruisende stad, we werden altijd met open armen ontvangen. We maakten nieuwe vrienden, leerden een paar woorden Siciliaans en voelden ons echt welkom.

Maar wat onze vakantie in Sicilië echt speciaal maakte, was de verbinding die we voelden met het eiland en zijn mensen. We voelden de geschiedenis in de oude tempels, de passie in de keuken, de liefde in de muziek en de trots in de harten van de mensen. Onze vakantie in Sicilië was dan ook een reis van ontdekking, avontuur en vriendschap. Wow!

Twijfel je nog over een vakantie op Sicilië? Echt, gewoon gaan, je zult geen spijt hebben 🙂

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie