Op vakantie tijdens corona, naar welke landen mogen we weer reizen?

Het kabinet heeft besloten om vanaf 15 mei te stoppen met het afraden van reizen voor heel Europa. Er worden nu reisadviezen per land gegeven. Met andere woorden, vanaf nu mogen we weer op vakantie naar het buitenland! Benieuwd wat deze nieuwe maatregel betekent voor jouw zomervakantie? We praten je bij!

Reisadviezen per land

Het kabinet besloot vorige week dat er vanaf 15 mei weer een reisadvies per land wordt gegeven. Maandenlang werd dringend afgeraden om naar het buitenland te reizen en stonden alle landen op ‘code oranje’. Door een steeds hogere vaccinatiegraad en lagere coronabesmettingen is er besloten om reisadviezen per land te geven.

Naar welke landen mogen we weer op vakantie?

Verschillende landen zijn sinds afgelopen weekend door het ministerie van Buitenlandse Zaken op code ‘groen’ of ‘geel’ gezet. Deze landen zijn in principe weer toegankelijk voor reizigers. De landen waar je nu in ieder geval jouw fly & drive vakantie kan boeken zijn: Portugal, Finland, de Balaeren (onder andere Ibiza en Mallorca), Malta, de Canarische eilanden en een aantal Griekse eilanden zoals Rhodos, Lesbos en Kos. 

Naar verwachting komen er snel meer gele gebieden op de wereldkaart bij. Nederland bepaalt hierbij zelf of en welke landen in de EU een veilige status krijgen. Bij landen buiten Europa wordt er meegelift op de veilige landenlijst die de Europese Unie hanteert. Daar kunnen de reisadviezen door Nederland zelf niet veranderd worden.

Veilig op vakantie tijdens corona

Ook met de veranderende reisadviezen blijven er voorwaarden en risico’s verbonden aan het reizen naar het buitenland. In veel landen dien je een negatieve testuitslag (maximaal 72 uur oud) te laten zien of geldt er soms voor Nederlanders zelfs nog een quarantaineplicht. De Europese Unie is druk bezig met het ontwikkelen van een digitale reispas die het over een paar weken makkelijker moet maken om binnen de EU te reizen. Met zo’n reispas kan je je vaccinatiebewijs, een negatief testresultaat of immuniteit late zien.

Fly & drive naar veilige vakantiebestemmingen

Ibiza
Ibiza vakantie
Zomervakantie Ibiza

Dit eiland is erg geliefd is bij fly & drive vakantiegangers. Het eiland is niet al te groot, de mooie bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar en de wegen zijn goed te berijden met de auto. 

Klik hier om ons volledige reisverslag van Ibiza te lezen.

Mallorca
Mallorca zomervakantie
Fly drive Mallorca

Het subtropische Mallorca is een eiland in de Middellandse Zee dat deel uitmaakt van Spanje. Het eiland is bekend om zijn zonnige dagen, witte stranden en is daarnaast erg in trek als fiets- en wandelbestemming. Doordat het eiland relatief klein is, rijd je zo naar de verschillende plaatsjes en bezienswaardigheden op het eiland en is deze fly & drive goed te combineren met een relaxte zonvakantie.

Klik hier om ons volledige reisverslag van Mallorca te lezen.

Malta
Fly drive Malta
Fly drive malta

Malta is een klein Europees eiland gelegen in de Middellandse Zee, tussen Sicilië, Tunesië en Libië in. Met een landoppervlakte van zo’n 316 vierkante kilometer is het één van de kleinste landen aan de Middellandse Zee. Kom in Malta heerlijk tot rust en geniet van de leukste pitoreske dorpjes!

Klik hier om ons volledige reisverslag van Mallorca te lezen.

Portugal
Fly drive vakantie Portugal
Vakantie Portugal

Portugal is zeer geliefd als bestemming voor een fly & drive vakantie. Dat komt mede doordat de steden en dorpjes in Portugal zo goed bereikbaar zijn per auto. Daarnaast is het klimaat in Portugal dermate aantrekkelijk dat veel toeristen er graag hun vakantie doorbrengen. Door het goede klimaat is Portugal in alle jaargetijden een goede bestemming voor een fly & drive vakantie.

Klik hier om ter inspiratie ons reisverslag van Portugal te lezen.

Canarische Eilanden
Vakanite canarische eilanden
Fly drive vakantie Tenerife

De gebieden op de Canarische Eilanden kennen een subtropisch klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen en zijn daarnaast van vulkanische oorsprong. Hierdoor heeft de natuur een bijzonder mooi en afwisselend karakter gekregen. Door de combinatie van het goede weer, de afwisselende bestemmingen en de relatief korte afstanden zijn de Canarische Eilanden een mooie locatie voor een fly & drive vakantie.

Klik hier om ter inspiratie ons reisverslag van Portugal te lezen.

Blijf op de hoogte? Check!

Wanneer je besluit om een vakantie te boeken, raden wij je aan om de speciale reisapp van het ministerie of de site wijsopreis.nl regelmatig te checken om te kijken of de situatie in een land is veranderd. Soms kan het voorkomen dat een land net voor vertrek weer een inreisverbod krijgt en het op code ‘oranje’ springt. Met de app of via de website kan je dit nauwlettend in de gaten houden!

Plaats een reactie