Rondreizen Reageer
Home » Blogs » Rondreis Andalusië (10 dagen)

Rondreis Andalusië (10 dagen)

Bereid je voor op een onvergetelijke rondreis van 10 dagen naar het hart van Zuid-Spanje, waar de geest van Andalusië op je wacht. Tien dagen doordrenkt met zonovergoten dagen, indrukwekkende monumenten, smaakvolle tapas, passievolle flamenco, en landschappen die rechtstreeks uit een schilderij lijken te komen.

Stap in de voetsporen van de Moren, de Romeinen en de Christelijke koningen, en ontdek hoe hun invloeden samensmelten tot de rijke culturele tapestry die Andalusië is. Proef de smaken van de lokale keuken, dans op het ritme van de flamenco, en voel de warme zon op je huid terwijl je de prachtige stranden en indrukwekkende bergen verkent.

Deze rondreis van tien dagen door Andalusië belooft een avontuur te worden dat je hart sneller doet kloppen, je smaakpapillen prikkelt, en je ziel verrijkt met de schoonheid en gastvrijheid van deze unieke regio. Ben je klaar om te worden betoverd door Andalusië?

🎫 Tip: Check Momondo en vergelijk vliegtickets voor de beste prijs.

🚗  Zoek je een voordelige huurauto voor deze rondreis? Klik hier voor de meest voordelige huurauto’s.

Hoogtepunten van deze rondreis

  • In korte tijd ontdek je de ware parels van Andalusië
  • Geniet van het heerlijke eten en drinken
  • Deze reis brengt een mix van steden, natuur en cultuur
  • Ontdek de rijke geschiedenis van Spanje

Kort reisschema

We starten onze rondreis Andalusië 10 dagen in Sevilla
We starten onze rondreis Andalusië 10 dagen in Sevilla

Dag 1-2: Sevilla

Dag 1: Welkom in Sevilla, de flamboyante hoofdstad van Andalusië. Onze reis in Sevilla begint bij het indrukwekkende Real Alcázar, een paleis uit de 11e eeuw en UNESCO Werelderfgoed. Als officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie, schittert het met zijn Moorse architectuur en weelderige tuinen, waarvan sommige je misschien herkent uit “Game of Thrones”. Dit paleis is een getuigenis van de rijke geschiedenis en koninklijke grandeur van Sevilla.


Een korte wandeling brengt ons naar de Kathedraal van Sevilla, de op twee na grootste kerk ter wereld. De torenhoge gotische architectuur en het historische graf van Christoffel Columbus boeien echt. De serene Patio de los Naranjos biedt een moment van rust te midden van de grandeur.

Het beklimmen van de hellingen van La Giralda, de klokkentoren van de kathedraal en voormalige minaret, beloont ons met adembenemende uitzichten over Sevilla. Dit architecturale wonder vertegenwoordigt de diverse geschiedenis van de stad.

Dwalen door de wijk Santa Cruz is als stappen in een kleurrijke ansichtkaart, met zijn smalle straatjes omzoomd met sinaasappelbomen en charmante huizen.

Als de avond valt, verkennen we de Koninklijke Tabaksfabriek, een architectonisch juweel dat nu deel uitmaakt van de Universiteit van Sevilla. De geschiedenis als een grote sigarettenproducent in de 19e eeuw voegt een unieke smaak toe aan onze reis.


We ontspannen in het Parque de María Luisa voordat we betoverd worden door het Plaza de España, een prachtig voorbeeld van Heroplevingsarchitectuur. Onze dag eindigt met een tapasfeest bij Taberna Coloniales. De authentieke smaken van Sevilla komen tot leven in gerechten zoals huevos de codorniz con jamón en solomillo al whisky.

Dag 2: Dag twee begint met de Metropol Parasol, lokaal bekend als de Paddenstoelen van Sevilla. Deze moderne structuur biedt een uniek uitzicht op de stad, zowel van beneden als vanaf de panoramische terrassen. Vervolgens duiken we in de Gouden Eeuw van de schilderkunst van Sevilla in het Museum voor Schone Kunsten, gevestigd in een voormalig klooster.

De Real Maestranza-stierenvechtersarena biedt een intrigerend inzicht in het stierenvechten, verrijkt met een bezoek aan het museum. Na ons museumbezoek maken we een ontspannen wandeling langs de Guadalquivir-rivierfront met vredige uitzichten en leidt ons naar de historische Torre del Oro, een symbool van het verleden van Sevilla.

Terwijl de avond valt, steken we over naar Triana, een wijk die pulst van flamencoritmes en beroemd is om zijn azulejostegels. Een bezoek aan de Triana Markt en het Spaanse Inquisitiemuseum onthult lagen van lokale geschiedenis. Onze reis door Sevilla eindigt met een avond van flamenco, hetzij in de levendige bars van Triana of bij een traditionele show in Santa Cruz, de geest van Andalusië belichamend.


🛏️ – Top hotels voor Sevilla:

  1. Hotel Casa Palacio Don Ramón (Luxe optie)
  2. Magno Apartments Casa Pilatos (Mooi interieur)
  3. Hotel Murillo (Budget optie)

Dag 3: Ronda

Ronda is een stad die je hart steelt. Wandelend over de Puente Nuevo brug, ervaar je een onbeschrijfelijk gevoel terwijl je naar de diepe El Tajo kloof kijkt. Maak hier je perfecte reisfoto terwijl je op de rand van de kloof staat met de stad Ronda op de achtergrond. Het uitzicht is adembenemend.

Begin je dag bij het VVV-kantoor in Paseo Blas Infante. Hier kun je overwegen een toeristenpas aan te schaffen, waarmee je toegang krijgt tot de talloze attracties van Ronda. Op een steenworp afstand ligt de majestueuze stierenvechtarena, een van de oudste van Spanje, doordrenkt van geschiedenis en bewonderd door figuren zoals Orson Wells en Ernest Hemingway. Binnenin kun je je verdiepen in de wereld van het stierenvechten in het museum of je verwonderen over de collectie antieke vuurwapens.

Vervolgens ga je naar de iconische Puente Nuevo, een brug die 98 meter boven de grond uittorent. De uitzichten vanaf hier zijn adembenemend, met een panorama op huizen die aan de randen van de Ronda-kloof hangen. Vergeet niet het bezoekersmuseum van de brug te bezoeken en die gebruikelijke foto te nemen vanaf het pad met uitzicht op de rivier Guadalevín.

Na de Puente Nuevo wachten het Paleis van de Moorse Koning en de 13e-eeuwse Arabische Baden. De serene tuinen van het Paleis en de oude trap die naar de rivier afdaalt, bieden een blik in de rijke geschiedenis van Ronda. Ondertussen zijn de Arabische Baden een getuigenis van architectonische briljantie, als de best bewaarde van hun soort op het Iberisch Schiereiland.


Als de lunchtijd nadert, slenter je door de historische wijk van Ronda. Geplaveide straten omzoomd met geraniums leiden je naar culinaire hoogstandjes, waar je lokale smaken zoals Serranía gazpacho of Moorse zoetigheden kunt proeven. Onderweg eisen opvallende locaties zoals het Mondragon Paleis en het Huis van de Reus, beide van Moorse oorsprong, een bezoek. Sluit je historische tour af op Plaza Duquesa de Parcent, bruisend van leven en erfgoed, inclusief de kerk van Santa María la Mayor en het stadhuis.

Reserveer de middag voor het winkelen in de beroemde ambachtswinkels van Ronda, die prachtig houtwerk, keramiek en lederwaren aanbieden. Als de dag ten einde loopt, begeef je naar Alameda del Tajo. Naast de stierenvechtarena biedt deze 19e-eeuwse boulevard, omzoomd met oude bomen, een spectaculaire plek om de zonsondergang vanaf een indrukwekkende hoogte te bekijken.

🛏️ – Top hotels voor Ronda:

  1. Hotel Catalonia Ronda (Luxe optie)
  2. Lewis & Peter Apartments (Mooi interieur)
  3. Hotel San Francisco (Budget optie)

Dag 4-5: Córdoba

Dag 1: Onze eerste dag in Cordoba begint in de vredige Patio de Los Naranjos. Gelegen net buiten de Mezquita-kathedraal, is deze binnenplaats een toevluchtsoord van symmetrische rijen sinaasappelbomen, tegen de achtergrond van prachtige stenen gebouwen. De lucht hier, vooral in de vroege uren, is gevuld met een rust die je voorbereidt op de dag die komt.

Geen bezoek aan Cordoba is compleet zonder binnen te stappen in de grootsheid van de Mezquita. Dit architecturale wonder, een moskee omgebouwd tot kathedraal, is een getuigenis van de gelaagde geschiedenis van de stad. Terwijl je door de hallen dwaalt, creëren de rijen van snoepgoedroze dubbele bogen een betoverend patroon dat zich uitstrekt zover het oog reikt. Besteed speciale aandacht aan de Parroquia del Sagrario-kapel – een verborgen juweel binnen deze historische schat.

Verhef je Cordoba-ervaring, letterlijk, door de Torre Campanario te beklimmen. De klokkentoren biedt een vogelperspectief op de stad, de Mezquita en de oude Romeinse Brug. Het is een panorama dat de essentie van Cordoba vastlegt. Naarmate de dag vordert, verlies jezelf in de charmante Calleja de Las Flores, een pittoreske steeg die de schoonheid van Cordoba belichaamt. Wandel later door La Juderia, de historische Joodse wijk, waar elke smalle laan een verhaal vertelt.

Sluit je dag af met een bezoek aan de oude Romeinse Brug en de Torre de Calahorra. Terwijl de zon ondergaat, bieden deze historische locaties een pittoresk uitzicht op de stad, perfect om na te denken over de avonturen van de dag. Eindig je dag te midden van de elegantie van het 14e-eeuwse Palacio de Viana. Dit paleis, met zijn rijke geschiedenis en verbluffende architectuur, biedt de perfecte achtergrond voor een heerlijk diner.

Dag 2: Vandaag doen we het wat rustiger aan. Begin je tweede dag bij het Alcazar van de Christelijke Koningen. Hoewel het paleis bescheiden is, zijn de tuinen een wonderland van bloemen, paden en waterpartijen. Het is een vredige toevluchtsoord dat uitnodigt tot contemplatie en bewondering.

Het hart van Cordoba ligt in haar patio’s, en vandaag verkennen we deze bloemrijke paradijzen. Elke patio, met zijn unieke arrangement van bloemen en decoraties, vertelt zijn eigen verhaal. Mis de De Patio Tour niet, een zelfgeleide reis door vijf onderscheidende binnenplaatsen.

Onze reis door Cordoba eindigt met een bezoek aan de historische Synagoge van Cordoba. Als een van de drie overgebleven synagogen in Spanje, is het niet zomaar een gebouw, maar een symbool van het rijke, diverse verleden van de stad.

🛏️ – Top hotels voor Córdoba:

  1. Hospes Palacio del Bailio (Luxe optie)
  2. H10 Palacio Colomera (Mooi interieur)
  3. Hotel Viento 10 (Budget optie)

Dag 6-7: Granada

Dag 1: Ons avontuur in Granada begint met een verleidelijk traditioneel Spaans ontbijt, perfecte brandstof voor de dag die voor ons ligt. Eieren, pan con tomate y jamón, vers sinaasappelsap, koffie en gebak – een symfonie van smaken om je ochtend te starten.

Om 11 uur sluiten we aan bij de levendige “Walk in Granada” gratis wandeltour, vertrekkend van Plaza Nueva. Deze 2,5 uur durende wandeling is een reis door de tijd, langs de elegante kerken, de oude souk en de betoverende Islamitische architectuur van Granada. De tour eindigt op Plaza San Nicolás, met een adembenemend uitzicht op het iconische Alhambra. Een fooi voor de gids is een vriendelijk gebaar voor hun inzichtelijke verhalen.

Een late lunch wacht op ons bij La Vinoteca op Calle Almireceros, een toevluchtsoord voor verse tapas en een selectie van stevigere gerechten, geserveerd in een heldere en uitnodigende omgeving.

Na de lunch duiken we in de kinderkopjes charme van Albaicín. Een verborgen juweeltje hier is het Monasterio Santa Isabel la Real, waar ingesloten nonnen snoep verkopen via een uniek draaiplateau – een echt unieke ervaring!

Onze verkenning leidt ons naar Sacromonte, beroemd om zijn grotwoningen en schilderachtige bars. Een ontspannen drankje in een van de grotbars is een must. En mis de Sacromonte Abdij niet, majestueus gelegen met uitzicht op de vallei. Voor diegenen die diepgaande historische inzichten wensen, overweeg een begeleide wandeltour door Albaicín en Sacromonte.

Als de middag wegebt, verwen jezelf met het eenvoudige genot van Spaanse churros gedoopt in hete chocolade – een traktatie voor de zintuigen!

Granada’s culinaire scene is een ster op zich. We sluiten aan bij een avond food tour, waarbij deskundige gidsen ons leiden naar verborgen gastronomische schatten. De nacht is nog jong, en een flamenco-show wacht op ons. We raden El Tabanco of Peña La Platería aan voor een authentieke Andalusische ervaring, waar de gepassioneerde ritmes van flamenco perfect de geest van Granada vangen.

Dag 2: We zetten de wekker lekker vroeg vandaag, want het Alhambra, de kroonjuweel van Granada, roept ons. Onthoud, het boeken van tickets ruim van tevoren (2-4 maanden) is cruciaal. We beginnen onze dag met een stevig ontbijt bij Café 4 Gatos, ons voorbereidend op de uitgebreide verkenning die voor ons ligt.

Of je nu met de C30 bus gaat, een schilderachtige wandeling door het bos vanaf Plaza Nueva maakt, of een snelle taxirit neemt, de reis naar het Alhambra is deel van de ervaring. 2-3 uur doorbrengen hier is niet onderhandelbaar; de Nasrid Paleizen, Alcazaba, en de weelderige Generalife tuinen zijn een getuigenis van Granada’s rijke geschiedenis en architectonische wonderen.

We vertrekken van het Alhambra via de Puerta del Arrabal en wandelen terug naar de stad langs de pittoreske Rio Darro en Paseo de los Tristes, stoppend voor de lunch op een levendig plein. De overvloed aan ijssalons biedt een zoete tussenstop.

De middag is om te ontspannen bij Hammam Al Ándalus. Verwen jezelf in hun luxueuze baden en diensten – een welverdiende traktatie voor je vermoeide benen.

Als de zon begint te zakken, gaan we naar het levendige Mirador de San Nicolás of de rustige San Miguel Alto voor een prachtig uitzicht op de zonsondergang over het Alhambra, de dag afsluitend met een memorabel visueel feest.

Granada’s traditie van gratis tapas bij drankjes is ons focus voor de avond. Een kroegentocht avontuur door de levendige straten van Granada vult niet alleen de maag maar vangt ook de essentie van het Andalusische nachtleven.

🛏️ – Top hotels voor Granada:

  1. Hotel Eurostars Gran Via (Luxe optie)
  2. Boutique Hotel Luna Granada (Mooi interieur)
  3. Hostal Rodri (Budget optie)
In 10 dagen rondreizen door Andalusië zie je zo veel moois
In 10 dagen rondreizen door Andalusië zie je zo veel moois

Dag 8: Sierra Nevada

Vandaag krijg je de kans om je één te voelen met de natuur. In de Sierra Nevada, één van de mooiste bergketens van Spanje, kun je wandelen, fietsen of skiën, omgeven door een prachtig landschap. De witgekalkte dorpjes van Las Alpujarras bieden een charmant contrast met het groene landschap en de blauwe lucht.

We zijn beland in de Sierra Nevada, een betoverend berggebied genesteld te midden van het Andalusische platteland. Dit betoverende landschap, gekroond door Spanje’s hoogste piek, de Mulhacén, biedt een overvloed aan natuurwonderen, pittoreske dorpen en boeiende culturele ervaringen. Of je nu een fervent wandelaar bent die op zoek is naar adrenalineverhogende avonturen of een natuurliefhebber die verlangt naar rustige momenten te midden van adembenemende vergezichten, Sierra Nevada belooft een onvergetelijke dagtocht.

Vervolgens, ga op avontuur in het hart van het Nationaal Park Sierra Nevada, een toevluchtsoord van biodiversiteit en natuurlijke pracht. Wandel door weelderige bossen, doorkruis besneeuwde toppen (alleen tijdens de winter) en ontdek verborgen watervallen die langs ruige kliffen naar beneden kletteren.

🛏️ – Top hotels voor Sierra Nevada:

  1. El Lodge, Ski & Spa (Luxe optie)
  2. SUNSET (Mooi interieur)
  3. BiBo Suites (Budget optie)

Dag 9: Nerja

Verscholen langs de sprankelende Middellandse Zeekust ligt Nerja, een juweel in de Andalusische regio van Spanje. Bekend om zijn prachtige stranden, rijke geschiedenis en levendige cultuur, belooft Nerja een onvergetelijke ervaring. Ga met mij mee terwijl ik je door een dag in deze pittoreske stad leid, waarbij we de charmante straten, historische plaatsen en adembenemende natuurlijke landschappen verkennen.

De dag begint in het hart van Nerja, dwalend door de geplaveide straatjes van de Oude Stad. Dit gebied, een schatkist van Andalusische cultuur, is bekleed met witgekalkte huizen versierd met levendige bloemen, wat zorgt voor een serene en uitnodigende sfeer. De straten bruisen van energie met schilderachtige cafés, tapasbars en winkels die lokale handwerken tentoonstellen. Mis het iconische Balcon de Europa, de Kerk van El Salvador en het inzichtelijke Museum van het Dorp Nerja niet, elk een getuigenis van het rijke erfgoed van de stad.

Een korte wandeling brengt ons naar het beroemde Balkon van Europa, gelegen op een klif met panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Deze plek, ooit de wachttoren van een Arabisch fort, is doordrenkt van geschiedenis. Het werd in 1885 ingewijd door Koning Alfonso XII, wiens standbeeld een koninklijk tintje geeft aan het schilderachtige uitzicht.

Naast het balkon vinden we de 17e-eeuwse Kerk van El Salvador, een wonder van architectonische schoonheid. De kerk, bekend om zijn voorstellingen van alle drie aartsengelen, heeft de tand des tijds doorstaan, met een klokkentoren die teruggaat tot 1724. Neem even de tijd om de historische betekenis en de vredige sfeer te waarderen.

Duik in het verleden van Nerja in het Museum van het Dorp Nerja, gelegen in het bruisende Plaza de Espana. Dit interactieve museum documenteert de evolutie van de stad vanaf de prehistorie. Een hoogtepunt is het intrigerende skelet van Pepita, een vrouw die vele jaren geleden in de grotten woonde.

In de late middag gaan we ontspannen op het strand. De stranden van Nerja zijn een paradijs voor zonaanbidders en avonturiers. Met meer dan 10 stranden in het stadscentrum en nog meer aan de rand, zijn er volop mogelijkheden. Playa de Burriana is een must-visit vanwege zijn levendige sfeer en scala aan voorzieningen. Of je nu wilt ontspannen op een zonnebed of wilt genieten van watersporten, de stranden van Nerja hebben het allemaal.

Naarmate de dag ten einde loopt, bezoek Mirador Del Bendito voor een rustig uitzicht over de zee. Ga vervolgens naar het Aquaduct van de Adelaar, een architectonisch wonder uit de 19e eeuw, dat de historische vindingrijkheid van Nerja laat zien. Sluit je dag af met een bezoek aan de Grotten van Nerja, een ondergronds wonderland. Ontdekt in 1959, zijn deze grotten een poort naar oude tijden, met de grootste stalactiet ter wereld en andere geologische wonderen. Hoewel sommige gebieden niet toegankelijk zijn omwille van behoud, is de ervaring ronduit magisch.

🛏️ – Top hotels voor Nerja:

  1. Carabeo 99 (Luxe optie)
  2. Carmen Rooms (Mooi interieur)
  3. MB Hostels (Budget optie)

Dag 10: Málaga

Ah, Málaga – een juweel aan de zonovergoten Costa del Sol van Spanje. Rijk aan geschiedenis en bruisend van cultuur, dit Andalusische paradijs biedt meer dan alleen pittoreske stranden. Volg mij door een dag vol historische kastelen, verrukkelijke tapas en levendig nachtleven in het hart van Málaga. Wat een mooie plaats om onze rondreis door Andalusië te eindigen.

Onze dag begint bij de majestueuze Alcazaba, een Moors fort dat dateert uit de 11e eeuw. Terwijl we door de sierlijke binnenplaatsen en paleisachtige kamers dwalen, zijn de panoramische uitzichten over Málaga gewoon adembenemend. Breng een uur door in deze historische schat voordat we verder gaan naar onze volgende stop.

Op slechts een korte wandeling afstand bevindt zich het Museo Picasso Málaga. Hier verdiepen we ons in de wereld van Pablo Picasso, een van de beroemdste zonen van Málaga. Met meer dan 200 werken, waaronder schilderijen, tekeningen en sculpturen, biedt het museum een uniek inzicht in zowel zijn kunst als zijn leven.

Tegen de middag bevinden we ons bij de prachtige Kathedraal van Málaga. Een meesterwerk van de Renaissance-architectuur, de kathedraal staat op de plaats van een voormalige moskee. Zorg ervoor dat je naar de top klimt voor enkele van de beste uitzichten in de stad!

Hongerig? Laten we naar Mercado Central de Atarazanas gaan. Deze historische markt biedt een heerlijk scala aan tapas – denk aan gambas (garnalen), gefrituurde aubergine met honing en avocadosalade. Het is de perfecte plek voor een ontspannen lunch in ware Málagan-stijl.

Na de lunch bezoeken we Antigua Casa de Guardia, de oudste wijnbar van Málaga. Hier proeven we traditionele en versterkte wijnen in een authentieke sfeer. Daarna gaan we naar het Castillo de Gibralfaro. Hoog boven de stad gelegen, biedt dit kasteel uit de 14e eeuw fascinerende inzichten in het verleden van Málaga. Kies voor een schilderachtige wandeling of een snelle taxirit om deze historische plek te bereiken.

Naarmate de middag vervaagt, ontspannen we op het strand van Malagueta, gevolgd door een ontspannen wandeling langs de haven. Vervolgens genieten we van een verjongende ervaring in Hammam Al Ándalus Baños Árabes. Deze Moorse stijl baden, compleet met verschillende zwembaden en een theelounge, zijn de perfecte manier om te ontspannen.

Onze dag wordt afgesloten met een diner bij El Pimpi, een culinair monument nabij de Alcazaba. Geniet van gerechten zoals geitenkaassalade, garnalencroquetten en Iberische ham in deze charmante bodega. Vergeet niet, reserveren is essentieel!

De nacht is nog jong in Málaga. We verkennen de bruisende bars van de stad – van de budgetvriendelijke 100 montaditos tot de chique Pharmacy speakeasy. En voor degenen die van dansen houden, wacht de Bambu nachtclub, pulserend van energie tot in de vroege ochtend.

🛏️ – Top hotels voor Málaga:

  1. Vincci Selección Posada del Patio (Luxe optie)
  2. ICON Malabar (Mooi interieur)
  3. Hotel Malaga Picasso (Budget optie)
Malagá bezoeken tijdens je rondreis
Malagá bezoeken tijdens je rondreis Andalusië

Adiós Andalucía

Andalusië is een regio vol contrasten, met een rijke geschiedenis en cultuur, heerlijk eten, gastvrije mensen en prachtige landschappen. Dit voorgestelde reisschema voor een rondreis van 10 dagen door Andalusië zal je een complete ervaring geven van wat deze prachtige regio te bieden heeft. Ik hoop dat dit je inspireert om een reis te plannen en je eigen Andalusische avontuur te beleven! Adiós Andalucía.

Routekaart rondreis Andalusië

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie