Interessant Reageer
Home » Blogs » Hoe groot is Sardinië eigenlijk?

Hoe groot is Sardinië eigenlijk?

Hey reiziger! Ben je van plan een fly & drive naar Sardinië te boeken en wil je wat meer weten over de grootte van dit eiland? Goed nieuws! Vandaag gaan we het hebben over het prachtige eiland Sardinië en de grootte ervan. Als je van plan bent om naar dit fantastische eiland te gaan, is het belangrijk om te weten hoe groot het is, zodat je een goed beeld hebt van wat je kunt verwachten.

Dus, hoe groot is Sardinië eigenlijk? Het eiland is het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee, met een totale oppervlakte van ongeveer 24.090 vierkante kilometer. Als je je afvraagt hoe groot Sardinië is in vergelijking met Nederland, dan is het antwoord dat Sardinië ongeveer de helft is van Nederland.

Nu je weet hoe groot het eiland is, vraag je je misschien af wat de hoogste bergen op Sardinië zijn. De hoogste berg is de Punta La Marmora, die een hoogte heeft van 1.834 meter. Het beklimmen van deze berg is een fantastische ervaring en geeft je een prachtig uitzicht over het eiland.


Sardinië is groot genoeg om je lang te vermaken

Sardinië heeft ook een lange kustlijn van meer dan 1.800 kilometer, wat betekent dat er talloze stranden en baaien zijn om te verkennen. Of je nu op zoek bent naar rustige baaien of drukke stranden, er is voor ieder wat wils op Sardinië.

Het eiland is verdeeld in vier provincies: Cagliari, Sassari, Nuoro en Oristano. Elke provincie heeft zijn eigen kenmerken en attracties. Cagliari is bijvoorbeeld de hoofdstad van Sardinië en heeft een rijke geschiedenis, prachtige stranden en heerlijke restaurants. Sassari heeft een overvloed aan middeleeuwse architectuur en Nuoro is het culturele centrum van het eiland, met vele festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Oristano is bekend om zijn prachtige stranden en pittoreske dorpjes.

Laten we dieper ingaan op elke provincie. Cagliari is gelegen aan de zuidkust van het eiland en biedt een perfecte mix van stad en strand. Je kunt genieten van een wandeling door de oude stad en genieten van het uitzicht op de haven. Of je kunt ontspannen op het strand van Poetto en genieten van het warme water van de Middellandse Zee.

Sassari is gelegen in het noordwesten van Sardinië en heeft een overvloed aan middeleeuwse architectuur. Het is een geweldige plek om te verkennen als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur. Breng een bezoek aan de kathedraal van Sassari en het kasteel van Serravalle voor een onvergetelijke ervaring.


Nuoro is het culturele centrum van Sardinië en heeft vele festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Het is de perfecte plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in kunst en cultuur. Breng een bezoek aan het Museum van Moderne Kunst of het Etnografisch Museum voor een geweldige culturele ervaring.

Alghero is een goede plek om te verblijven
Alghero is een goede plek om te verblijven

Oristano is bekend om zijn prachtige stranden en pittoreske dorpjes. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving. Breng een bezoek aan het strand van Is Aruttas en geniet van het kristalheldere water en het fijne witte zand.

Als je op zoek bent naar een verblijfplaats op Sardinië voor een fly drive vakantie, raden we aan om te verblijven in de stad Alghero. Deze stad heeft een goede locatie, waardoor het gemakkelijk is om de rest van het eiland te verkennen. Bovendien heeft Alghero zelf ook veel te bieden, zoals een prachtige oude stad, heerlijk eten en mooie stranden in de buurt.

Hopelijk heeft deze blog je geholpen om een beter beeld te krijgen van de grootte van Sardinië en wat het te bieden heeft. Het eiland heeft zoveel te bieden, van prachtige bergen tot lange stranden en pittoreske dorpjes. Een vakantie op Sardinië is een onvergetelijke ervaring die je zeker niet wilt missen!


Meer over Italië lezen? Check dan onze andere blogs over dit prachtige land.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie