Vakantie ideeën Reageer
Home » Blogs » Eilandhoppen Griekenland: absoluut doen!

Eilandhoppen Griekenland: absoluut doen!

Eilandhoppen in Griekenland is de ultieme manier om dit prachtige land te verkennen. Griekenland heeft meer dan 6.000 eilanden, elk met zijn eigen unieke charme en cultuur. Tijdens een eilandhop-reis kun je genieten van de zon, de zee en het strand, terwijl je ook de lokale geschiedenis en cultuur ontdekt. Of je nu een avontuurlijke reiziger bent die graag actief bezig is, of liever ontspant en geniet van het eten en drinken, Griekenland heeft voor ieder wat wils. In dit blog zullen we je laten zien welke eilanden de moeite waard zijn om te bezoeken, hoe je het beste een huurauto kunt regelen, welke voordelen een georganiseerde eilandhop-reis biedt en nog veel meer. Lees verder en laat je inspireren voor je volgende reis naar dit prachtige land!

Eilanden die absoluut de moeite waard zijn

Als je aan Griekenland denkt, denk je misschien al snel aan de prachtige eilanden die het land rijk is. Eilandhoppen is dan ook een populaire manier om deze eilanden te verkennen en de diversiteit van Griekenland te ontdekken. Maar met zoveel eilanden om uit te kiezen, welke zijn de moeite waard om te bezoeken tijdens jouw eilandhop vakantie? Hieronder vind je een aantal eilanden die je zeker niet mag missen.

  1. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het eiland heeft prachtige stranden, indrukwekkende kloven en adembenemende landschappen. Bezoek de oude stad Knossos, ontdek de Samariakloof of geniet van de zon op het beroemde strand van Elafonisi.
  2. Rhodos is een ander eiland dat niet mag ontbreken tijdens je eilandhop vakantie. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en biedt een mix van Griekse, Ottomaanse en middeleeuwse invloeden. Bezoek de oude stad van Rhodos en het paleis van de grootmeester van de ridders, ontdek de prachtige baaien en stranden en geniet van de heerlijke lokale keuken.
  3. Santorini is misschien wel het meest iconische eiland van Griekenland, bekend om zijn adembenemende uitzichten vanaf de kliffen en de romantische sfeer. Bezoek de oude ruïnes van Akrotiri, ontdek de lokale wijnproductie en geniet van de beroemde zonsondergangen vanaf Oia.
  4. Corfu, ook wel bekend als Kerkyra, is een prachtig eiland in de Ionische Zee. Het eiland staat bekend om zijn groene heuvels en helderblauwe wateren. Bezoek de oude Venetiaanse vestingwerken in de hoofdstad, ontdek de mooie stranden van Paleokastritsa en geniet van de lokale gerechten en drankjes.
  5. Mykonos is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de bruisende nachtleven, prachtige stranden en iconische witte huisjes met blauwe koepels. Bezoek de oude windmolens in Chora, ontdek de prachtige stranden van Super Paradise en Paradise Beach en geniet van de heerlijke gerechten in een van de vele restaurants.
  6. Zakynthos, ook wel bekend als Zante, is een eiland in de Ionische Zee met kristalheldere wateren, prachtige stranden en schilderachtige dorpjes. Bezoek de beroemde Navagio-baai, ontdek het beschermde marine park van Zakynthos en geniet van de lokale keuken in de haven van Agios Nikolaos.

Naast deze eilanden zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige eilanden die je zou kunnen bezoeken tijdens je eilandhop vakantie in Griekenland. Denk bijvoorbeeld aan Mykonos, Naxos, Paros, Zakynthos en nog veel meer. Elke eiland heeft zijn eigen charme en unieke eigenschappen, dus het is de moeite waard om verschillende eilanden te bezoeken om het meeste uit je Griekse avontuur te halen.


Een huurauto en eilandhoppen in Griekenland?

Super handig om natuurlijk een vaste huurauto te hebben tijdens het eilandhoppen. Je wilt liever niet op elke locatie opnieuw een auto moeten huren en weer inleveren. Zonde van de tijd en niet heel praktisch. Wanneer je een auto huurt tijdens het eilandhoppen in Griekenland, is het belangrijk om te weten hoe je de auto van het ene eiland naar het andere kunt brengen. Hier zijn enkele praktische tips om je te helpen bij het plannen van je eilandhop-avontuur met een huurauto:

  1. Kies een verhuurbedrijf dat het toestaat om de auto op verschillende eilanden in te leveren. Er zijn enkele autoverhuurbedrijven die het mogelijk maken om de auto op verschillende eilanden in te leveren. Dit kan een extra kostenpost met zich meebrengen, maar het kan de moeite waard zijn als je de flexibiliteit wilt hebben om van het ene naar het andere eiland te rijden zonder je zorgen te maken over het terugbrengen van de auto naar de oorspronkelijke locatie.
  2. Maak gebruik van de veerboten. In Griekenland zijn er veerboten die verschillende eilanden met elkaar verbinden. Dit is een handige manier om je auto van het ene eiland naar het andere te brengen. Het is belangrijk om de veerbootdienstregelingen te bekijken en op tijd te boeken om ervoor te zorgen dat je op tijd op je volgende bestemming aankomt.
  3. Plan je route vooraf. Als je van plan bent om een auto te huren tijdens het eilandhoppen, is het verstandig om vooraf je route te plannen. Dit zal je helpen om te bepalen welke eilanden je wilt bezoeken en hoeveel tijd je op elk eiland wilt doorbrengen. Het kan ook helpen om te controleren of er op de eilanden voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn.
  4. Houd rekening met extra kosten. Het kan duurder zijn om een auto op te halen op het ene eiland en in te leveren op een ander eiland. Houd rekening met extra kosten voor de huur van de auto en eventuele extra kosten voor het inleveren van de auto op een ander eiland.

Georganiseerd eilandhoppen in Griekenland

Hoewel het zelf plannen van een eilandhop-reis in Griekenland veel vrijheid biedt, kan het ook overweldigend zijn om alles zelf te regelen. Een georganiseerde eilandhop-reis kan een aantal voordelen bieden, zoals:

  1. Gemak. Een georganiseerde eilandhop-reis neemt veel van de logistieke problemen uit handen. Het reisbureau zal zorgen voor de veerboot- en vliegtickets, het transport tussen de eilanden, accommodaties en activiteiten.
  2. Kennis en expertise. Een reisbureau dat gespecialiseerd is in eilandhop-reizen in Griekenland, heeft veel ervaring en kennis van de verschillende eilanden. Ze kunnen je helpen bij het plannen van je reisroute en kunnen je aanbevelingen geven voor de beste plaatsen om te bezoeken en te verblijven.
  3. Minder stress. Wanneer je een georganiseerde eilandhop-reis boekt, hoef je je geen zorgen te maken over de details van het plannen van de reis. Dit kan je veel stress besparen en je meer tijd geven om te genieten van de verschillende eilanden die je bezoekt.
  4. Sociale ervaring. Een georganiseerde eilandhop-reis kan een sociale ervaring bieden, omdat je samen met andere reizigers reist. Dit kan een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Hoewel het kiezen voor een georganiseerde eilandhop-reis niet voor iedereen de juiste keuze is, kan het wel veel voordelen bieden. Het kan een geweldige optie zijn voor reizigers die niet veel ervaring hebben met reizen in Griekenland of die gewoon de stress van het zelf plannen van hun reis willen vermijden.

Hoe lang heb je nodig voor eilandhoppen in Griekenland?

Over het algemeen raden we je aan om ten minste twee weken uit te trekken voor een eilandhop-reis in Griekenland om de verschillende eilanden goed te kunnen verkennen en te genieten van de sfeer. Als je bijvoorbeeld van plan bent om vier of vijf eilanden te bezoeken, zou je minstens drie tot vier dagen per eiland moeten uittrekken om de hoogtepunten te ontdekken en te ontspannen. Dit geeft je genoeg tijd om te genieten van de lokale keuken, de prachtige stranden te verkennen en de cultuur van de eilanden te ervaren. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de reistijd tussen de verschillende eilanden, die enkele uren per boot of vliegtuig kan duren.


Eilandhoppen Griekenland 15 dagen

Wil je wat inspiratie voor een mooie eilandhop-route voor 15 dagen? Hieronder vind je een mogelijke route die je zou kunnen volgen:

Dag 1-3: Athene – Mykonos

Begin je reis in Athene en vlieg vervolgens naar Mykonos, een van de meest populaire eilanden van de Cycladen. Geniet van de prachtige stranden, de levendige sfeer en de heerlijke restaurants en bars die het eiland te bieden heeft. Breng een bezoek aan de beroemde windmolens van Mykonos en ontdek het nachtleven in de bruisende stad.

Dag 4-6: Naxos


Vanaf Mykonos neem je de veerboot naar Naxos, een ander prachtig eiland in de Cycladen. Hier kun je genieten van de rustige stranden, de traditionele architectuur en de heerlijke Griekse keuken. Bezoek de Portara, een indrukwekkend oud Grieks monument, en maak een wandeling door de smalle straatjes van de oude stad.

Dag 7-9: Paros

Neem de veerboot van Naxos naar Paros, een ander mooi eiland in de Cycladen. Hier kun je genieten van het kristalheldere water, de witgekalkte huizen en de charmante dorpjes. Bezoek de prachtige stranden van het eiland en ontdek de oude Venetiaanse forten die het eiland rijk is.

Dag 10-12: Santorini


Vanuit Paros neem je de veerboot naar Santorini, het meest iconische eiland van de Cycladen. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de kliffen, de beroemde zonsondergangen en de romantische sfeer van dit prachtige eiland. Bezoek de oude ruïnes van Akrotiri en ontdek de lokale wijnproductie.

Dag 13-15: Zakynthos

Vanaf Santorini vlieg je naar Zakynthos, een van de populairste eilanden in de Ionische Zee. Hier kun je genieten van de witte zandstranden, de heldere turkooizen wateren en de prachtige natuurlijke landschappen, waaronder de beroemde Navagio Beach. Bezoek de charmante stad Zakynthos en ontdek de traditionele Griekse cultuur.

3 weken eilandhoppen in Griekenland

Er zijn nog veel meer prachtige eilanden in Griekenland die je zou kunnen bezoeken tijdens je eilandhop vakantie. Heb je het geluk dat je nog wat langer kunt eilandhoppen in Griekenland? Hieronder vind je een voorbeeldroute voor een 3-weekse eilandhop-reis in Griekenland, waarbij we een mix van cultuur, activiteiten, eten en drinken en geschiedenis hebben opgenomen:

Dag 1-3: Athene

Begin in de hoofdstad van Griekenland, Athene, waar je kunt genieten van de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Bezoek de beroemde Akropolis en het Akropolismuseum en proef de lokale delicatessen in de sfeervolle wijken Plaka en Monastiraki.

Dag 4-7: Kreta

Reis van Athene naar Kreta, het grootste eiland van Griekenland. Hier kun je genieten van de prachtige stranden en het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Breng een bezoek aan het paleis van Knossos, waar de beroemde legende van de Minotaurus vandaan komt, en ontdek de rijke Kretenzische keuken met gerechten zoals souvlaki, moussaka en feta.

Dag 8-11: Santorini

Vervolg je reis naar het adembenemende eiland Santorini, bekend om zijn iconische witte gebouwen met blauwe koepeldaken. Bezoek de historische stad Akrotiri, ga wijnproeven bij de lokale wijngaarden en geniet van de prachtige zonsondergangen.

Dag 12-14: Paros

Paros is een van de minder bekende eilanden van Griekenland, maar zeker niet minder mooi. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en de charmante dorpjes. Ontdek de lokale ambachtelijke winkels, proef de heerlijke lokale gerechten en geniet van de mooie stranden.

Dag 15-18: Rhodos

Rhodos is een van de populairste eilanden van Griekenland en biedt een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek de middeleeuwse oude stad, verken de beroemde Akropolis van Lindos en geniet van de prachtige stranden en het bruisende nachtleven.

Dag 19-21: Mykonos

Eindig je reis op het prachtige eiland Mykonos, bekend om zijn levendige sfeer en kosmopolitische vibe. Bezoek de beroemde windmolens, proef de lokale gerechten in de charmante stadjes en geniet van het bruisende nachtleven.

Remote werken in Griekenland én eilandhoppen

OK, dit is niet je standaard vakantie. Maar als jij nou denkt ik wil remote werken in Griekenland combineren met eilandhoppen. Dan neem ik je nu mee in een prachtig avontuur voor een paar maanden wonen, werken én eilandhoppen in Griekenland.

Maand 1:

  • Week 1-2: Athene. Begin je reis in de hoofdstad van Griekenland, Athene, waar je een maand lang een appartement kunt huren om als uitvalsbasis te gebruiken. Verken de stad en werk vanuit lokale cafés en co-werkruimtes.
  • Week 3-4: Hydra. Reis naar het eiland Hydra, waar geen auto’s zijn toegestaan en je kunt genieten van de rustige sfeer en de prachtige natuur. Huur een appartement en werk vanaf je balkon met uitzicht op de Middellandse Zee.

Maand 2:

  • Week 1-2: Kreta. Reis naar het grootste eiland van Griekenland, Kreta, waar je kunt genieten van de prachtige stranden en het kristalheldere water. Huur een appartement en werk vanaf het strand of vanuit een lokale co-werkruimte.
  • Week 3-4: Corfu. Reis naar het noordwestelijke deel van Griekenland, naar het prachtige eiland Corfu. Huur een appartement en geniet van de prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en werk vanaf lokale cafés.

Maand 3:

  • Week 1-2: Milos. Reis naar het eiland Milos, bekend om zijn prachtige stranden en unieke landschappen. Huur een appartement en werk vanuit je balkon met uitzicht op de Egeïsche Zee.
  • Week 3-4: Santorini. Eindig je reis op het iconische eiland Santorini, bekend om zijn witte gebouwen met blauwe koepeldaken en prachtige zonsondergangen. Huur een appartement en werk vanaf je balkon met uitzicht op de caldera.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie