Home » Blog » Acht grootste vliegvelden

Acht grootste vliegvelden

Vliegvelden hebben iets magisch. Voor de meesten is het dé plek waar het vakantiegevoel begint. En het is een goede plek om mensen te kijken. Wij hebben de 8 drukst bezochte vliegvelden van de wereld op een rijtje gezet.
Hoeveel heb jij er van binnen gezien?

#8 Hong Kong International

De luchthaven van Hong Kong, op het eiland Chek Lap Kok, is de grootst opererende vluchthaven voor goederen. Het vliegveld is verbonden met Hong Kong door twee bruggen en een tunnel. Vanaf dit eiland kun je naar 220 bestemmingen vliegen.
hong kong international airport


#7 O’Hare International

Gelegen in Chicago, gebouwd in 1942 om vliegtuigen voor de Tweede Wereldoorlog te maken. Dit vliegveld wordt nu gebruikt om naar 208 bestemmingen over de hele wereld te vliegen. O’Hare is uitgeroepen tot meest kindvriendelijke vliegveld van Amerika. Met 2,610 hectare is dit het grootste vliegveld in deze lijst.
o'hare international airport

#6 London Heathrow

Het drukst bezochte vliegveld van Europa en ook op één na meest bezochte door internationale reizigers. Vanaf Heathrow vlieg je naar 84 landen en 185 bestemmingen. Tax free shoppen is natuurlijk een populaire activiteit, zo ook op Heathrow,er wordt iedere vijf minuten een Chanel no5 verkocht.
london heathrow

#5 Tokyo International

Oftewel, Haneda Airport, is staat in Azië op de derde plek van drukst bezochte vliegvelden.  Als je van shoppen houdt ben je op deze luchthaven op zijn plek. Er zijn namelijk twee winkelcentrums van zes verdiepingen hoog te vinden.
tokyo international haneda

#4 Los Angeles International

Het op één na drukste vliegveld van Amerika, LAX is gebouwd in 1928 en werd net als O’Hare voornamelijk gebruikt voor militaire vliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog. Vanaf LAX kun je naar 101 locaties in Amerika vliegen en 85 internationale bestemmingen bezoeken.
los angeles international airport


#3 Dubai International

’s Werelds meest bezochte vliegveld voor internationale reizigers. Dubai International zorgt voor werk voor 90,000 mensen. Dubai is een populaire plek om over te stappen wanneer je een reis boekt naar bijvoorbeeld Azië of Australië en biedt een mogelijkheid een dag of langer te blijven.
dubai interenational airport

#2 Beijng Capital International

Van China’s hoofdstad kun je ook niet anders verwachten dat het vliegveld gigantisch is en dat is ook zo. Na O’Hare is dit met 2,330 hectare het grootste vliegveld in de lijst. Speciaal voor de Olympische spelen is er in 2007 een nieuwe terminal gebouwd, dit is ook meteen het grootste door mensen gemaakte gebouw ooit ter wereld geworden.
beijng capital international

#1 Hartsfield Jackson Atlanta International

Nummer één, het vliegveld ter wereld waar de meeste passagiers(95,5 miljoen) én vliegtuigen(930,000) vertrekken. Doordat het vliegveld voor 80% van de Amerika binnen 2 uur vliegafstand ligt is het de populairste plek om het land binnen te komen. Toevallig is Amsterdam de drukst bevlogen internationale route vanaf Hartsfield.
hartsfield jackson atlanta international airport
 

Plaats een reactie