6 Tips voor een goedkope vakantie!

Een vakantie boeken is vaak zo gedaan, toch kun je door bepaalde keuzes te maken flink op de vakantiekosten besparen. Hoe ga je nu echt voordelig op vakantie? Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet, waardoor jij alles uit je vakantiebudget kan halen!

Tip 1 Boek vlucht en verblijf los

Wil je goedkoop op vakantie? Dan is het voordelig om de vakantie zelf samen te stellen. Zo maak je het zo duur als je zelf wil. Door je vakantie zelf samen te stellen kan je kiezen uit verschillende aanbieders en ben je niet gebonden aan slechts één aanbieder. Een bijkomend voordeel is dat je zelf je opties kan overwegen. Heb je liever een goedkope accommodatie omdat je veel op pad bent? Zoek dan op prijs en laat je niet leiden door poespas waar je geen gebruik van gaat maken!

Boek je liever een reis in één keer waardoor je ontzorgd wordt dan is een pakketreis meer voor jou! Het grootste voordeel is dat je de kosten in één keer in beeld hebt, zo geef je niet meer uit dan gepland.

Tip 2 Wees zo flexibel mogelijk

Als je specifieke wensen hebt ben je altijd duurder uit. Onze tip? Filter niet specifiek op bestemming, vertrek of aankomst. Laat je inspireren door de bestemmingen die voortkomen uit de resultaten en doe onderzoek naar welke bestemming wat voor jou is.

Zet de filter van Skyscanner op de volgende instellingen om de goedkoopste vliegtickets in Nederland te vinden:

Naast dat je op Nederland kan filteren kun je ook eens bij onze buren in Duitsland een kijkje nemen. Düsseldorf Airport ligt gunstig voor mensen uit het zuidoosten van Nederland. Als je filtert op ‘Dusseldorf Alle’ neemt het filter ook vluchten van Airport Weeze mee. Weeze ligt nóg dichter tegen Nederland aan, ongeveer 35 km ten zuidoosten van Nijmegen. Zo heb je nóg meer goedkope vliegtickets binnen handbereik.

Tip 3 Neem de auto niet mee naar het vliegveld

Ga je met de auto naar het vliegveld? Dan betaal je vaak veel voor het parkeren. De kosten lopen vaak al in de tientallen euro’s voor enkele dagen. Daarnaast is de benzine die je kwijt bent om naar het vliegveld te rijden ook een kostenpost, afhankelijk van waar je vandaan komt. Het kan voordeliger zijn als je met het openbaar vervoer reist naar het vliegveld. Voornamelijk als je alleen of met z’n tweeën reist haal je de kosten van het parkeren er hiermee makkelijk uit.

Laat je afzetten op het vliegveld door een vriend of familie! Mocht je niet van ver moeten komen is dit de ideale oplossing. Ben je lang onderweg naar het vliegveld? Dan kan het voordeliger zijn om met het openbaar vervoer te gaan.

Mocht je toch met de auto naar het vliegveld willen bekijk dan de volgende aanbieders:

Amsterdam Airport Schiphol:

Eindhoven Airport:

Tip 4 Neem alleen handbagage mee

Je betaalt er tegenwoordig altijd voor als je ruimbagage mee wilt nemen. Wil je goedkoop op vakantie? Dan is het verstandig de ruimbagage thuis te laten en alleen met handbagage te reizen. Let er met het meenemen van handbagage wel op dat deze aan enkele regels moet voldoen.

Kies je voor flexibiliteit? Dan is een grote koffer zeker niet handig om mee te nemen. Daarnaast heb je weinig ruimte om op je bestemming aankopen te doen, dit scheelt natuurlijk ook weer geld!

Wil je de inpaklijst voor handbagage? Klik dan hier.

Tip 5 Huur een auto

Een auto huren op vakantie kan je veel geld besparen. Zo hoef je verder niet meer te betalen voor het openbaar vervoer of een taxi. Als je vaak gebruik moet maken van openbaar vervoer of de taxi kan het een grote kostenpost zijn in het vakantiebudget. Daarom is het voordelig om een auto te huren. Daarnaast kan je je trips en excursies zelf doen! Excursies zijn vaak duur, maar door een auto te huren kan je toch alles zien zonder dat het veel geld kost.

Het is niet alleen goedkoper om een auto te huren, maar het is ook een avontuurlijke manier om je bestemming te ontdekken. Je kan drukke toeristische plaatsen vermijden met de huurauto en op onderzoek gaan naar onontdekte plekken.

Let er wel op dat vooraf boeken bijna altijd goedkoper is. Waar je op moet letten of waar je een auto kan huren vind je hier.

Tip 6 Kook zelf of eet als een local

Naar een lokale supermarkt om je boodschappen te doen? Dit kan veel geld schelen! Zeker als je kookt voor meerdere personen kan dit je veel geld besparen. Elke dag naar het restaurant telt aardig op, zeker als je wat langer op vakantie gaat.

Naast zelf koken kun je er ook voor kiezen om restaurants te bezoeken die niet gericht zijn op het grote toerisme. Laat je informeren bij de lokale bevolking en ga op zoek naar unieke tentjes waar jij de lokale sfeer kan proeven! Dit is vaak vele malen goedkoper dan de toeristische restaurants.

Voor zowel de boodschappen als het zoeken naar lokale tentjes kan je dat het beste doen in je huurauto!

Plaats een reactie