4x de mooiste natuurgebieden van Nederland

Nu we niet op vakantie kunnen, geen leuke steden kunnen bezoeken om te shoppen of een dagje naar het pretpark kunnen, zitten er weinig andere opties op dan thuis op de bank hangen of hetzelfde rondje zoals elke dag lopen. Om ervoor te zorgen dat je er dit weekend toch even op uit kunt, hebben wij de mooiste natuurgebieden van Nederland voor jou op een rij gezet. Want wist je dat je heerlijk kan wandelen en fietsen door de Nederlandse parken?

1. Nationaal Park de Hoge Veluwe

Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is een plek waar natuur & landschap, historische verhalen en kunst & architectuur samenkomen. Dit nationale park is onderdeel van de Veluwe, een streek in de provincie Gelderland. Op de Hoge Veluwe is ruim 40 kilometer aan verharde fietspaden, waardoor je heerlijke fietstochten kunt maken. Toch liever een lange wandeltocht maken? Geen probleem! Je kunt heerlijk wandelen in de prachtige bossen en zelfs prachtige dieren, zoals een edelhert, moeflon, ree of wild zwijn ontdekken. Het natuurgebied De Hoge Veluwe zit boordevol wild waardoor het een geweldige plek is om jouw fotografie kunsten te laten zien. Spot jij een van de bekendste ‘big four’ van de Hoge Veluwe?

Benieuwd naar de actuele openingstijden, het adres en de mogelijke wandel- en fietsroutes van dit natuurgebied? Klik hier.

Tip: maak er een weekend ontdekken van! Wij hebben een vette rondreis door Gelderland voor je samengesteld, waar je naast de Veluwe ook nog andere prachtige plekken van Nederland kan ontdekken.

Nationaal Park de Hoge Veluwe hert

2. Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Heerlijk vrij wandelen tussen de natuur? Dan ben je bij de Loonse en Drunense Duinen aan het juiste adres. Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Wist je dat dit natuurgebied ook wel de Brabantse Sahara wordt genoemd? Je kan uren struinen op de enorme vlakte stuifzand. En wist je dat op de hoge zandrug een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa ligt? In het park leven dassen, zandloopkevers, vleermuizen, hagedissen en buizerds. Zelfs een das, het grootste roofdier van Nederland is in dit natuurgebied te vinden. 

De mooiste wandelroutes door de Loonse en Drunense Duinen

  • Wandelroute de Rustende Jager is ongeveer 3,8 kilometer lang en loopt door de heuvels en de bossen. Met het hele gezin op pad? Dan is dit een heerlijke wandelroute. 
  • De wandelroute Zwarte Berg is 4,3 lang. Naast dat je door de zandvlaktes loopt, kom je ook veel bos tegen. 
  • Wandelroute Roestelberg is een wandelroute van 5,5 kilometer lang. De wandeling begint bij de duinen en tijdens de wandeling loop je door de bossen, langs de heide en over het stuifzand.

3. Nationaal Park De Biesbosch

Wandelen in door het natuurgebied De Biesbosch is een echte belevenis. Het natuurgebied grenst tussen de verschillende provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. In dit natuurgebied heb je de mogelijkheid om over verharde paden te lopen of heerlijke lange struintochten door drassig wetland te maken. Benieuwd naar de vele mogelijke wandeltochten door dit natuurgebied? Klik hier.

Tip: ben je liever lui dan moe en even geen zin om te wandelen? De Biesbosch kun je ook heerlijk met een bootje verkennen. Kijk voor de actuele mogelijkheden rondom het coronavirus hier.

4. Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Rust vinden midden in de Randstad? Dat is mogelijk in het prachtige natuurgebied van Park Zuid-Kennemerland. In dit natuurgebied is de variatie in landschappen groot. Lange wandeltochten maken of met de fiets lang de rand van de Kennemerduinen fietsen is ultiem genieten in dit Nationaal Park. En de prachtige Schotse hooglanders zijn hier te vinden. 

Benieuwd naar de mogelijke wandel- en fietsroutes van Nationaal Park Zuid-kennemerland? Klik hier.

Nationaal park Zuid-Kennemerland ligt ten noordwesten van de Noord-Hollandse stad Haarlem. Met het prachtige lenteweer op komst een ideale plek om een weekend heerlijk tot rust te komen. Boek hier uw verblijf in Noord-Holland.

Welk natuurgebied kies jij?

Even uitwaaien en de gedachten verzetten in de natuur? Dat kan in alle vier deze prachtige natuurgebieden. Met deze prachtige Nationale Parken is een vakantie in Nederland deze zomer zo gek nog niet. Benieuwd welke mogelijkheden Nederland nog meer te bieden heeft? Bekijk hier de leukste bestemmingen in ons eigen land.

1 gedachte over “4x de mooiste natuurgebieden van Nederland”

Plaats een reactie