Fly-drive-Italie-Sardinie

Fly en drive Sardinië

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf.
travelbird-logo

Jouw ideale reis. Zonder stress en gedoe.

TUI. Discover your smile!

Sardinië is een eiland in de middellandse zee gelegen pal onder Corsica. Het eiland is met ruim 24.000 vierkante kilometer het op één na grootste eiland in de middellandse zee. Sardinië is zeer populair voor fly en drive vakanties omdat het eiland zich perfect leent voor een rondreis per huurauto.

Rondreis Sardinië

Alghero Sardinië

We beginnen onze rondreis op Sardinië in de hoofdstad Cagliari. Vanaf het vliegveld Cagliari bent u in no-time in het centrum van de stad Cagliari. In het Sardisch heet Cagliari “Casteddu”, wat letterlijk het kasteel betekend. In de stad wonen ongeveer 165.000 inwoners en is hiermee niet bijster groot. We kijken rond in stad, wandelen door de haven en genieten van het prachtige uitzicht op de golf van Cagliari. Vervolgens stappen we weer in onze huurauto en reizen verder over het prachtige eiland. Onze volgende stop is in het binnenland van Sardinië en staat in het teken van een Nuraghe. In de bronstijd werden op Sardinië diverse torens (Nuraghi) gebouwd en een van de belangrijkste vinden we ten westen van de stad Barumini. Geniet u tijdens de reis naar Barumini van het prachtige landschap in het binnenland van Sardinië.

Sardinie Rondreis

Aangekomen in Barumini gaan we opzoek naar de zogenaamde Su Nuraxi, een Nuraghi die op de UNESCO werelderfgoed lijst staat opgenomen. Deze toren werd gebouwd rond 1200 – 1050 voor Christus en is zeker een bezoekje waard. We hebben nu een van de belangrijkste historische monumenten van het eiland gezien, maar we vervolgens onze reis naar een tweede historische plek. Onze huurauto brengt ons naar de kustplaats Alghero. Nabij deze plaats vinden we de “Anghelu Ruju”, een van de zogenaamde sprookjeshuizen van Sardinië. Deze huisjes worden ook wel Domus de Janas genoemd en zijn huizen uit prehistorie die uit groten zijn geslepen. Gaat u na deze bezichtiging ook de stad Alghero in voor een wandeling door de straatjes en een hapje bij een van de vele visrestaurants die de stad telt. Na Alghero gaan we naar via de kustlijn op weg naar de in het oosten gelegen stad Olbia. Hier vindt u een vliegveld, een van de belangrijkste havens van het eiland en een erg mooie kustlijn. Tevens is Olbia de plek waar de afstand tot het vasteland van Italië het kleinst is.

Agriturismo Sardinië

Agriturismo is op Sardinië erg populair en u vindt op het eiland ook talrijke agriturismi. Agriturismo is een vorm van logeren bij de boer. Vergis u echter niet, want agriturismo kan in Italië erg luxe zijn. De meeste aanbieders van agriturismo hebben een oude boerderij omgebouwd en verhuren enkele kamers aan toeristen. De eigenaren van deze boerderijen vinden het erg leuk om hun gasten het echte Sardinië te laten proeven. Zo maken veel “boeren” hun eigen wijn of kaas, waar u als gast natuurlijk van kunt genieten. Veelal zijn de agriturismi gelegen op idyllische locaties en bent u verwijderd van het massatoerisme. Het is hierdoor echter wel een must om een auto te huren, kijkt u op onze autohuur pagina voor meer informatie en aanbieders.

Bezienswaardigheden Sardinië

Barumini Italië

Wanneer u op vakantie gaat naar Sardinië zijn er enkele bezienswaardigheden die u beslist niet wilt missen. Wij hebben voor u een top vijf bezienswaardigheden in Sardinië samengesteld.

1. Barumini
Barumini is een klein dorp in het centrum van Sardinië en herbergt een oude nederzetting welke is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze archeologisch zeer belangrijke plaats bestaat uit wat lijkt op een gigantisch kasteel wat in de loop der jaren diverse metamorfoses is ondergaan. Het kasteel uit 1470 voor Christus had een toren van maar liefst 20 meter hoog en had nog vier andere kleinere torens. Later is er een verdedigingsmuur rondom het kasteel gebouwd. Binnen de muren was er een ontmoetingsplek en stond er een militair en religieus centrum.

2. Costa Verde
Letterlijk vertaald betekend Costa Verde in het Italiaans Groene Kust. Dit is ook gelijk wat Costa Verde een mooie bezienswaardigheid maakt op Sardinië. De rit naar dit gebied is al een genot en neemt u daar dan ook zeker rustig de tijd voor. Naarmate u dichterbij Costa Verde komt ziet u dat het landschap steeds groener wordt. Costa Verde is met name een plek om lekker te onthaasten en te genieten van de rust en het mooie landschap.

3. Penisola del Sinis
Het schiereiland van Sinis is samengesteld uit twee delen: een vlak gedeelte, dat zich voornamelijk uitstrekt in het oosten en noorden van Penisola del Sinis. Dit gedeelte wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van talrijke vijvers en moerassen. Het tweede gedeelte in het zuiden en centrale gedeelte van Penisola del Sinis is wat heuvelig en heeft een hoogste punt van 90 meter. Het schiereiland kenmerkt zich door een prachtig landschap en bijzonder mooie stranden.

4. Grotta di Nettuno
De grotten van Neptunus liggen op ongeveer 45 minuten rijden ten westen van de stad Alghero. Een bezichtiging aan de Grotta di Nettuno zijn op twee manieren te maken: per boot of per auto. Vanaf de haven van Alghero kunt u via een prachtige route per boot naar de marine grotten van Neptunus. De tocht duurt ongeveer tweeënhalf uur en kost € 10,- (exclusief entree van de grotten). Een snellere maar niet minder spectaculaire manier van reizen naar de grotten is per auto. U kunt de auto parkeren bij de vuurtoren (in de zomer maanden erg druk), waarna u precies 656 traptreden afdaalt naar de grotten. Neemt u even de tijd want het uitzicht op de trappen is overweldigend.

5. Roccia dell’Orso
In de buurt van Sassari vindt u een indrukwekkende granieten rots die door de wind is gevormd. Het hoogste punt van deze rots is 120 meter hoog en aan de voet van deze rots vindt u de archipel van Maddalena. Volgens geografen is de Roccia dell’Orso maar liefst 500 miljoen jaar oud en zijn er bewijzen gevonden van leven rondom de rots. Zo zijn er onder andere geschriften van onze voorouders gevonden op de granieten rots.

Deze reis is te boeken bij:

Wilt u een volledig verzorgde fly en drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders.

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf.
travelbird-logo

Jouw ideale reis. Zonder stress en gedoe.

TUI. Discover your smile!