Inspiratie Reageer
Home » Blogs » Top 4 skigebieden

Top 4 skigebieden

De herfst is al bijna voorbij en de koude winter komt eraan. Natuurlijk zijn er mensen die dit vreselijk vinden, maar voor de wintersport liefhebbers hoop je op zo’n koud en wit mogelijke winter. Mocht je voor het eerst op wintersport vakantie gaan of ga je juist al 10 jaar, maar steeds naar hetzelfde skigebied, dan is het moeilijk om een skigebied uit te kiezen die voldoet aan je verwachtingen. Daarom hebben wij van flydrivevakantie.com een top vier van plezierige skigebieden gemaakt die in het algemeen een uitstekende review krijgt van de consument.

Hinterglemm & Saalbach

Als mensen zeggen dat ze naar Oostenrijk op skivakantie gaan, denk je gelijk aan Tirol of Zillertal Arena. Een minder bekend skigebied in de volksmond Hinterglemm & Saalbach doet het erg goed bij de consument. Eigenlijk is dat ook niet zo gek. De pistes zijn altijd goed geprepareerd en vrij breed, waardoor je genoeg ruimte hebt om te kunnen skiën of boarden het is maar wat je beter ligt.skigebied-hinterglemm
De wachtrijen voor de gondels verlopen erg snel en de medewerkers staan altijd paraat om je te helpen, wat zeker een positieve toevoeging heeft. Apres ski en uitgaan in Hinterglemm mag ook niet vergeten worden. Een handige tip: Accommodatie kan erg duur zijn in Hinterglemm. De overnachting voorzieningen van Viehofen, een dorpje 5km van Saalbach, zijn een stuk goedkoper. Met de skibus ben je zo in het skigebied van Saalbach & Hinterglemm. Je kunt zelfs de gondel bij Viehofen nemen en Skiënd naar het gebied gaan.

Zell am see

Door de vele toegankelijke blauwe pistes is Zell am See erg populair voor beginnende skiërs en snowboarders. De pistes zijn erg breed en vlak, de omgeving daar integendeel is super mooi en groen. Dit geeft je de mogelijkheid om prachtige adembenemende skiroutes af te leggen. skigebied-zell-am-seeJe zult versteld staan hoe mooi Zell am See kan zijn. Na een paar dagen kunnen de meeste beginnende al redelijk boarden en skiën. Dan is het natuurlijk leuk als je een eigen filmpje kunt maken. Mocht je dit graag willen; Bij de Areitbahn kabelbaan kun je ’s ochtends een Go Pro lenen en dat gewoon helemaal gratis! Het enige wat ze als “return” vragen is je paspoort, ID of rijbewijs. Neem een eigen SD kaart mee! Anders moet je deze kopen bij het afhaalpunt en die zijn aardig prijzig.


Les trois vallees

Het mooie Franse skigebied Les Trois Vallees wordt ook wel ‘The sky of your dreams’ genoemd. Het heeft deze naam te danken aan zijn uitgestrekte wonderschone skigebieden. Het skigebied is geschikt voor iedereen. De beginner kan hier uitstekend uit de voeten, maar ook de gevorderde skiër, snowboarder en de off-piste fans.skigebied-les-trois-vallees
Vergeleken met andere Franse skigebieden zijn de piste restaurants van Les Trois Vallees een stuk gezelliger en aangenamer om te eten. Zoek je een wintersport vakantie in Frankrijk dan kunnen we stellen dat verreweg Les Trois Vallees er boven uit steekt.

Breuil Cervinia

Bij wintersport denken veel mensen aan de landen Oostenrijk of Zwitserland. het skigebied Breuil Cervinia in Italië heeft zeker zijn eigen unieke charmes. Breuil Cervinia beschikt over een totaal van 322km aan skigebied en ook nog eens over de langste afdeling van de wereld, namelijk een afdaling van 22km. skigebied-Breuil-CerviniaNaast dat zijn de gebieden ook bijzonder goed beveiligd. Jaarlijks gebeuren er weinig levensgevaarlijke ongelukken integendeel tot andere skigebieden. Dit kom mede doordat het gebied wonderbaarlijk goed is afgeschermd en de pistes worden elke dag uitmuntend goed klaar gemaakt voor de skiers en snowboarders.
Dit waren de 4 ‘must seen’ skigebieden. Mocht je een ander skigebied gevonden hebben, maar nog twijfelt of dit bij behoeftes past? Laat een reactie achter en wij gegeven z.s.m. antwoordt erop.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie